Leestijd: 2 minuten

Handjeklap-over-de-prijs-contact

Wanneer je iets te koop aanbiedt op agritrader.nl wil je niets anders dan in contact komen met potentiële kopers. Feitelijk kan je niet veel meer doen dan afwachten. Hopen dat iemand een mailtje stuurt, of je gewoon belt wat eigenlijk nog beter is.

Controle heb je daar niet over. Het is die potentiële koper die bepaalt of die wel of geen contact met je op gaat nemen.

Meer kans op contact

Met de nieuwste update die we op agritrader.nl hebben doorgevoerd wordt de kans vergroot dat iemand contact met je opneemt.

Wanneer je een advertentie plaatst maak je bewust een keuze om te adverteren met een vraagprijs, of juist niet, dan kies je voor ‘prijs op aanvraag’. Nu weten wij uit ervaring dat adverteren met een vraagprijs beter werkt, maar goed, het is je eigen keuze.

De belangrijkste reden waarom een potentiële koper geen contact met je opneemt is omdat de prijs van de machine hem niet aan staat, of omdat er geen prijs is.

Prijs op aanvraag

Vaak wil iemand toch wel graag de vraagprijs weten als die niet bij de advertentie staat. Wij dagen die persoon uit om contact met jou als verkoper op te nemen. Dat doen we met een hele simpele tekst: Prijs opvragen.

Dat ziet er zo uit:
Contact door de prijs op te vragen

Op die manier kunnen potentiële kopers eenvoudig en snel een bericht naar de verkoper sturen om te laten weten dat ze geïnteresseerd zijn en graag de vraagprijs willen weten.

Wanneer er wel een vraagprijs bekend is

Ditzelfde doen we ook wanneer er wel een vraagprijs bij de advertentie staat. Alleen staat er een iets andere tekst, om de geïnteresseerde toch contact met de verkoper op te laten nemen. Want vaak doet een geïnteresseerde dat niet, omdat de vraagprijs te ver weg is van het budget. Maar wie zegt dat de verkoper het niet wil verkopen voor die prijs…? Dat weet je pas nadat er contact is geweest!

Daarom staat er de volgende tekst bij alle advertenties met een vraagprijs: Doe een bod.
En dat ziet er dan zo uit:
doe een bod om contact te krijgen

Verkopers helpen

Met deze verbetering willen we het de bezoekers van agritrader.nl makkelijker maken om aan te geven dat ze wel interesse hebben in een machine, maar zich niet (volledig) kunnen vinden in de prijs. Tegelijkertijd zorgt dit er voort dat verkopers makkelijker in contact kunnen komen met geïnteresseerden.

Want dat is waar het allemaal om gaat – het in contact brengen van kopers en verkopers!
Vervolgens is het aan de verkoper om tijdig te reageren om tot een deal te komen – en weer is er een machine/werktuig verkocht via agritrader.nl.