Leestijd: 2 minuten

Wat doe jij bij AZI?

Wilfred Schuurman: “Ik ben chef werkplaats. Dat ben ik nu sinds ruim een jaar, sinds we er een paar monteurs bij hebben. Hiervoor was ik gewoon monteur, in mijn eentje. Ik sleutel nog steeds wel hoor, maar met meer mensen is het toch anders. Iemand moet leiding geven en het aanspreekpunt zijn en dat ben ik geworden.”

Hier werk ik - Wilfred Schuurman - AZI - Agri Trader

Wilfred Schuurman

Hoe ben je hier terecht gekomen?

AZI is een dochteronderneming van Vink, aannemers- en transportbedrijf en afvalverwerker, ook uit Barneveld. Tien, elf jaar geleden ben ik daar als monteur aan de slag gegaan. Dat heb ik twee jaar gedaan en toen ben ik bij AZI terecht gekomen. Voordat ik bij Vink kwam, werkte ik aan vrachtwagens, maar had ik nog nooit aan een kraan gewerkt. Het was nog heel klein toen ik hier begon. Gaandeweg groeide het en sinds 2020 zitten we op deze locatie aan de Hessenweg, waar ik een grote en goed uitgeruste werkplaats ter beschikking heb.”

 

Is je werk ook veel veranderd doordat je chef werkplaats bent geworden?

“Ja, je komt iets minder aan je eigen klusjes toe en krijgt in plaats daarvan andere klussen. Als er een kraan klaar gemaakt moet worden, deed ik dat hiervoor helemaal zelf. Nu zet ik er een monteur op en regel ik de spullen er omheen. Het werk is de laatste jaren veelzijdiger geworden hier. We hebben machineverhuur en hoogwerkers erbij gekregen, we sleutelen voor een bedrijf in exclusieve auto’s, we doen apk-keuringen voor personen-, bedrijfs- en vrachtwagens. Ons takenpakket is veel groter geworden.”

 

Maakt dat het ook interessant?

“Ja, want ik weet hier nooit hoe mijn dag gaat lopen. De ene dag werk ik aan een auto, de volgende dag zijn we met een kraan bezig, en dan weer met een vrachtauto. En dan zit je weer op de vrachtauto om een kraan op te halen. Of ik ben met de servicebus onderweg ergens in Nederland.”

 

Dus behalve chef werkplaats ben je ook nog manusje-van-alles?

“Ja, ik wel ja. Ik pak alles aan. Als er maar een motor in zit dan weet ik er wel raad mee. Dit is echt wel mijn ding. Maar als ik nu – bijvoorbeeld – een turbo moet vervangen van een busje, doe ik er langer over dan normaal. Ik denk dat ik voor de helft nog wel aan het sleutelen ben, en voor de andere helft regelen en de monteurs aansturen.