Leestijd: 1 minuut

Herken je dat? Contact leggen met de overheidsinstanties?

Tegenwoordig moet je overal je Digid gebruiken om met de overheid in contact te komen, te denken valt aan de Belastingdienst, de gemeente waar je woont en zelfs voor een pensioenoverzicht of de zorgverzekeraar moet je je Digid gebruiken, een (be)veilig(d)e toegang tot iets.

Probeerde laatst in te loggen bij de RDW om m’n oldtimer te schorsen en zoals gewoonlijk bij mij: het mislukte tot 3 keer toe, kreeg telkens de mededeling “probeer het later nog eens”. Ik raakte aardig gefrustreerd omdat de oude termijn van schorsing bijna verlopen was.

Nu met de registratie- en kentekenplaatplicht vraag ik me af “zou het nu wel lukken?”, al die bedrijven en boeren die aan de nieuwe maatregel moeten voldoen die 1 januari van dit jaar is ingegaan.

De boeren hebben één groot voordeel, ze hebben iets meer tijd dan ik met m’n oldtimertje, ze kunnen dit tot 31 december van dit jaar regelen, dus nog 11 maanden.

Bestel de handleiding

Eigenlijk hoeft het niet zo moeilijk te zijn, als je maar je Digid en alle relevante gegevens van je voertuig bij de hand hebt, of iets van een handleiding zoals die van Agri Trader.

Ook hoor ik steeds meer dat anderen proberen te helpen om het één en ander voor elkaar te krijgen.

Zelf ben ik geen boer en kan dus op niemand terugvallen, zal het zelf moeten doen en uiteindelijk als je rustig blijft lukt het ook wel.

Dus mensen ga er gewoon voor zitten, neem de tijd, log in met je Digid bij de RDW en de rest moet zich vanzelf wijzen.