Leestijd: 4 minuten

De KIVI-PEKKA wordt vervaardigd in Rantasalmi, Oost-Finland precies in het midden van enkele van de stenigste velden van Finland. De stenen in die velden is voornamelijk graniet, wat onze machines echt op de proef stelt en de perfecte omstandigheden biedt voor productontwikkeling en testen van onze machines.

Stenen in plaats van aardappelen rooien met de Kivi-Pekka - Ari Trader Test Jaarboek (6)

Kivi-Pekka is een steenrooier die kan worden gebruikt om stenen voor of na het zaaien van velden te verwijderen en om nieuwe velden met stenen en hout te verwijderen. Door een Kivi-Pekka-steenrooier te gebruiken, voorkomt u slijtage aan uw andere landbouwmachines.

De Kivi-Pekka-steenrooier helpt ook bij het verhogen van uw gewasopbrengst, aangezien er geen stenen zijn die de maaihoogte beperken tijdens het oogsten. De machine wordt op maat gemaakt en geproduceerd volgens de specificaties van de klant.

De Kivi-Pekka is dankzij zijn duurzaamheid en snelheid geschikt voor gebruik door loonwerkers en aannemers. Naast veldwerk kan de Kivi-Pekka ook ingezet worden voor landontruiming, wegenrenovatie en funderingswerkzaam-heden, golfbanen en landschapsarchitectuur. Kivi-Pekka-steenrooiers worden nu verkocht in 43 landen, waar ze worden gebruikt om stenen te verzamelen van velden die honderdduizenden hectares beslaan.

Productie van de Kivi-Pekka

De stenenrooier wordt met vakmanschap vervaardigd uit hoogwaardig staal en dikten, die zijn geselecteerd op basis van meer dan 30 jaar ervaring. De continue productontwikkeling benadrukt de verdere verbetering van de betrouwbaarheid en duurzaamheid van onze machines om te voldoen aan de behoeften van constant groeiende bedrijven en loonwerkers.

De Kivi-Pekka-steenrooier heeft geen groot trekvermogen (70 pk) of hydraulisch vermogen (20 l / min.) van de tractor nodig. U kunt de steenrooier gebruiken met een kleine tractor, waardoor u bespaart op brandstof en kosten en uw grotere tractoren beschikbaar houdt voor taken die meer vermogen vereisen.

Stenen in plaats van aardappelen rooien met de Kivi-Pekka - Ari Trader Test Jaarboek (2)

De Flex Drum in verhoogde positie

Vier werkbreedtes beschikbaar

Kivi-Pekka steenrooiers worden in vier werkbreedten aangeboden: 4-, 5-, 6- en 7 meter. De machinebreedte wordt gekozen op basis van de geplande gebruikssnelheid en de stenigheid van de grond, waardoor het de juiste machine krijgt voor de juiste toepassing. De Kivi-Pekka 5, 6 en 7 hebben elk een bredere heftrommel, die efficiënter werkt met een groter volume aan stenen.

Maximale steengrootte 50 cm (Flex Drum-accessoire)

De Kivi-Pekka Flex Drum maakt het mogelijk om grotere stenen te verzamelen dan bij gebruik van de standaard heftrommel. De heftrommeloverbrenging is op een eigen frame gemonteerd. Hierdoor kunnen het frame en de hele heftrommel samen omhoog komen, waardoor het mogelijk is om stenen met een diameter van 50 cm op te pakken.

De hydraulische drukaccumulator in de Flex Drum helpt bij het heffen van de heftrommel wanneer deze op een grote steen komt. De trommel kan ook handmatig hydraulisch omhoog worden gebracht. De Flex Drum-ophanging dempt schokken aan de zeef en de tanden, waardoor de levensduur wordt verlengd. Dankzij de Flex Drum is het niet nodig om de rotatie om te keren – de trommel wordt eenvoudig omhoog gebracht om grote stenen op te pakken zonder te stoppen.

Stenen in plaats van aardappelen rooien met de Kivi-Pekka - Ari Trader Test Jaarboek (3)

De Flex Drum in verlaagde positie

Duurzaamheid van de Kivi-Pekka

Kivi-Pekka is uitgerust met versterkte aandrijfriemen en het vermogen wordt via rechte aandrijfriemen overgebracht op de heftrommel, wat het benodigde vermogen vermindert. De riemen hebben een dubbele functie als overbelastings-mechanisme, terwijl ze ook de schokken absorberen van de stenen die in contact komen met de machine, waardoor wordt voorkomen dat de tractor de transmissie beïnvloedt.

De riemen zijn zeer slijtvast en hebben weinig onderhoud nodig. Omdat de aandrijflijn geen dure onderdelen bevat die vervangen moeten worden, blijven de bedrijfskosten van de Kivi-Pekka steenrooier laag.

Kivi-Pekka 3-fase bodemzeefsysteem

Kivi-Pekka zeven de grond in drie fasen:

 • Stenen komen de machine binnen via de zeef, die zich onder de heftrommel bevindt.
 • Wanneer de steen in de stenen bunker valt, valt de bijbehorende grond door het onderste rooster weer het veld in.
 • De grondcontainer, die achter een rooster in de achterwand van de Kivi-Pekka stenen bunker zit, zeeft de grond tijdens het kippen.

Daarnaast worden de stenen gereinigd, waardoor ze gebruikt kunnen worden als bouwmateriaal of wegenfundering. De stenen worden gezeefd tijdens het kippen.

De grond wordt in de grondcontainer gedropt en van daaruit weer het veld in. De standaard maaswijdte is 40 mm. Andere maaswijdtes (30 mm, 35 mm en 50 mm) zijn ook verkrijgbaar als optionele accessoires.

De achterwand en onderkant van de stenen bunker hebben een robuust mesh-ontwerp. De bovenkant van de stenen bunker is gemaakt van sterk Hardox plaatwerk.

Stenen in plaats van aardappelen rooien met de Kivi-Pekka - Ari Trader Test Jaarboek (7)

Kivi Pekka in transportstand

Extra sterke hijstrommel-tanden

De tanden van Kivi-Pekka zijn het resultaat van jarenlange productontwikkeling. De standaard tanden zijn 12x45mm, wat ideaal is voor gebruik met de normale heftrommel (max. steenmaat 35 cm). Extra sterke 13x50mm tanden worden gebruikt met Kivi-Pekka steenrooiers uitgerust met een Flex Drum, waarvan de maximale steenmaat 50 cm is.

De tanden zijn gemonteerd op flexibele rubberen elementen en bieden daardoor zijdelingse flexibiliteit.

Kivi-Pekka omvat de volgende standaarduitrusting:

 • Standaard bandenmaat 560 / 60R22.5
 • Alle aftakassen
 • Zeef voor de stenen bunker
 • Zeef voor de heftrommel
 • HD-tanden voor de rotoren
 • Hijstrommeltanden
 • LED-verlichting en gevaren driehoek langzaam rijdend voertuig
 • Spoorwielen met looptandems voor modellen van 5 en 6 meter
 • Kiphoogte: 290 cm
 • Hydraulische diepte-instelling
 • Doos met gereedschap en reserveonderdelen
 • Kraai bar

 

Kivi Pekka doc.

Kivi-Pekka-steenrooiers kunnen worden uitgerust met een verscheidenheid aan optionele accessoires om het werk gemakkelijker te maken vraag naar de mogelijkheden.