Leestijd: 2 minuten

De siliconenafdichtingskit Matic van Petec in de werkplaats test | Over de siliconenkit Matic zegt Petec dat hij vaste pakkingen kan vervangen en daarmee het onderdelen voorraadbeheer makkelijker maakt.

Een-tovermiddel-Petec-siliconenkit-Matic-3

Siliconen kennen we natuurlijk uit de medische en sanitaire wereld. Petec Verbindungstechnik GmbH gebruikt siliconenkit voor verschillende inzet bij metaal, kunststof, hout en glas. Bij onze test beviel het ons goed dat de kitkoker direct inzetbaar is. Er hoeft geen doseerkegel opgeschroefd te worden en er hoeft geen verpakking open gesneden te worden. Ook de dosering beviel ons, want door het verdraaien van de kop van de koker wordt de indrukmogelijkheid van de hevel beperkt, zodat de uitgebrachte hoeveelheid kan worden beïnvloed.

Gebruik genoeg Petec Matic kit

Maar we hebben geleerd dat er met siliconenkit als pakking niet te gierig omgegaan moet worden. Aan de andere kant: te veel is ook niet goed. Uitpuilende kit kan afgeveegd, of later afgesneden worden. We gebruikten Matic eerst bij de reparatie van een transmissie, later dichtten we er een scheur in een kunststof container mee. Petec belooft zelfs dat gereinigde delen van buitenaf af te dichten zijn. Alleen moet er dan voor gewaakt worden dat er tijdens de droogtijd van vijf uur per mm geen olie of andere vloeistoffen van achter af aan in de kit kunnen kruipen. Dat zou en goede afdichting verhinderen.

Als vervanging voor gewoon pakkingmateriaal kunnen we deze siliconenmassa aanbevelen wanneer de dikte van de pakking onbelangrijk is. Want de kit laat zich tot foliedikte uitdrukken. Van een vaste laagdikte is dus geen sprake. Na gebruik wordt de spuitmond eenvoudig met een stop gesloten daarna blijft de kit nog meerdere weken bruikbaar zonder dat de siliconemassa uithard. Dat is handig, want je grijpt er snel nog eens naar.

Een tovermiddel - Petec siliconenkit Matic (2)

Productinformatie siliconenkit Matic

Materiaal: blijvend elastische siliconen op basis van polysiloxan
Te gebruiken bij: metaal, kunststof, glas, hout
Inhoud: 200 ml
Kleuren: zwart, wit, grijs, rood
Verwerkingstemperatuur: 5-35 °C
Temp. Inzetbereik: -60 tot 300 °C
Opslagbestendig tot: 12 maanden

 

Samenvatting

Matic is een breed inzetbare siliconenmassa. De dosering is eenvoudig te regelen en de koker kan na gebruik probleemloos gesloten worden. De kit blijft dan nog lang bruikbaar. Matic is voor pakkingen waar de dikte niet van belang is een goed alternatief voor bijvoorbeeld papieren pakkingen.

Een-tovermiddel-Petec-siliconenkit-Matic-1

Productinformatie Matic siliconenkit

Petec maakt een scala aan lijm- en afdichtingsstoffen voor veel verschillende materialen.
De opgebrachte laagdikte is eenvoudig te doseren door verandering van de uitgebrachte massa.

Vorige artikel
Volgende artikel