Leestijd: 3 minuten

Zou je je eens kort willen voorstellen aan ons? Wie ben, wat is je leeftijd, gezinssamenstelling enz?

Vandaag is Agri Trader op bezoek bij familie De Boer in het dorp Kolderwolde gelegen in Friesland. Sybren de Boer is 50 jaar en gehuwd met Jellie. Samen trotse ouders van vier kinderen: Wybren(27) , Hendrik(26), Iris(24) en Fleur(3). Hendrik is de opvolger van het familiebedrijf. Een melkveehouderij met 90 koeien. Daarnaast werkt hij ook nog bij een loonbedrijf.

Toen en nu - Familie De Boer uit Kolderwolde - Agri Trader (6)

Wat is de reden om een abonnement op Agri Trader te nemen?

Dat is lang geleden. In die tijd hadden wij nog geen internet en door bezoek aan een landbouwbeurs in Zuidlaren kwamen wij in contact met een vertegenwoordiger van Agri Trader. Daar ontstond direct een klik en vanaf 2002 zijn wij geabonneerd op het magazine. Dankzij de Agri Trader blijven wij al 22 jaar goed op hoogte van de handel een wandel op het gebied van agrarische producten. Tot de dag van vandaag lezen we de Agri Trader met veel plezier. Regelmatig koop ik producten die mij aanstaan en daardoor kom ik ook weer contact met aanbieders.

 

Waarom lees je Agri Trader? Beroepsmatig, voor de handel of uit interesse?

Wij lezen Agri Trader uit interesse, maar soms ook voor de handel. We lezen het met heel veel plezier, zelfs Fleur “leest” de Agri Trader graag. Als de Agri Trader in de brievenbus valt is Fleur de eerste die het blad in handen krijgt. Dat vraagt soms enige actie van ons, want we willen het blad graag ‘onbeschadigd’ lezen.

 

Ben je op dit moment werkzaam in de agrarische sector?

Ja, nog steeds. Ik ben opgegroeid in de agrarische sector. Samen met mijn vader had ik een maatschap. Op mijn 16e was ik werkzaam bij Henk Roskam Mechanisatie in Balk, ook een klant van Agri Trader destijds. Inmiddels bestaat het bedrijf niet meer. Op mijn 30e heb ik vijf jaar in de bouw gewerkt. Daarna in dienst gekomen bij een loonbedrijf hier in de buurt. Samen met Jellie en Hendrik run ik de melkveehouderij van 90 melkkoeien en 48 jongvee.

 

Wat is voor jou de grootste verandering van de afgelopen 20 jaar?
Dat kan alles zijn: techniek, persoonlijke omstandigheden en/of werkgebied?

Bovenaan staat mijn gezin. Vooral de geboorte van mijn kinderen en in het bijzonder de geboorte van Fleur. Dat was een enorme verrassing voor ons.
Een andere verandering is mijn eerste reis naar Nieuw Zeeland. Jellie heeft daar familie wonen en kwam met het voorstel om hen een bezoek te brengen. Mijn eerste reactie was – Wat moet ik daar?, want reizen is niet mijn ding. In 2015 hebben we de reis gemaakt. Het was voor ons een enorm rijke ervaring. Het relaxte bestaan, de ruimte, maar vooral op sociaal vlak. In 2019 hebben we opnieuw een bezoek gebracht aan de familie in Nieuw Zeeland. De grootste verandering wat techniek betreft vind ik de GPS. Het verdwijnen van handboeken etc. door opkomst en het gebruik van internet.

 

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Ik klus graag op de boerderij. Er is altijd wel wat te doen. Het bijwerken van de omheining, het dak van de  schuur repareren, het onderhoud machines en ga zo maar door. Maar aan één ding besteed ik mijn vrije tijd het liefst, en dat is aan mijn gezin!

 

Wat is je favoriete trekker en als je een trekker bezit welke is dat dan?

Ik ben bij mijn vader begonnen met een Mc Cormick 423 Internationaal. Als 3-jarige zat ik al bij hem op die trekker.

Toen en nu - Familie De Boer uit Kolderwolde - Agri Trader (2)

CASE  is mijn favoriete merk. Momenteel rijden drie trekkers van dit merk bij ons op het bedrijf: een CASE 135, een CASE MXM 140 en een CASE 1455.

Toen en nu - Familie De Boer uit Kolderwolde - Agri Trader (5)

Hoe bevalt het jou om hier te wonen?

We wonen met veel plezier hier in Kolderwolde. In 1985 zijn we hier komen wonen. Voorheen woonden we in het plaatsje Heeg, zo’n 30 minuten hier vandaan. Er is hier veel ruimte, ons kent ons, frisse lucht en boodschappen doen dicht bij huis. Wat wil een mens nog meer?

 

Waar ben je trots op?

Daar hoef ik niet lang over na te denken dat is mijn gezin en mijn werk.
Als ik terugkijk naar wat wij samen hebben opgebouwd, dan zijn wij trots op het resultaat!

 

Hoe zouden we Agri Trader leuker kunnen maken?

In het begin van Agri Trader was het format kleiner.  Het huidige format en de redactionele stukken bevallen mij goed. Wij lezen het blad altijd met plezier.