Leestijd: 4 minuten

De Amazone Catros+ 3001 getest | Toen Amazone in 2001 met de Catros schijveneg op de markt kwam, was die er alleen met gladde schijven. In onze test mogen we nu werken met de drie meter Plus versie met getande schijven.

Schijvenmenger-Amazone-Catros-getest----(8)

Al 11 jaar lang is de schijven-eg een verkooptopper. Al tijdens een test in 2004 waren we enthousiast over dit stuk gereedschap. Nu is er met de Catros+ een nieuwe variant op de markt  gekomen.

Hij verschilt alleen van de vorige modellen door zijn grotere schijven (510 i.p.v. 460 mm), die nu ook grof vertand zijn. Daarbij zijn de nieuwe schijven met hun 5 mm ook een mm dikker dan de gladde.

Snel in de transportstelling

Voor onze test gebruikten we een Catros+ met een werkbreedte van 3m. Alleen al het wisselen van de transport- naar de werkstand maakt je blij.

Alleen aan de kabel voor de vergrendeling trekken, de machine laten zakken een naar voren rijden. Door de schuine opstelling van de schijven verschuiven de voorste- en achterste rijen zich ten opzichte van elkaar en gaan zo in hun werkpositie. Zonder extra handwerk of een hydraulische cilinder. Perfect! Alleen vindt de vergrendelingshaak soms zijn plek wat stroef. Weer terugzetten in de transportstand gaat net zo simpel. Alleen moet er daarvoor achteruit gereden worden.

Schijvenmenger-Amazone-Catros-getest----(1)

De transportvergrendeling is met een trekkabel van uit de cabine los te trekken.

Eenvoudig verstellen van deze schijvenmenger

De begrenzing van de werkdiepte gaat over de naloopwals. Met de van de andere Amazonemodellen bekende ratel (optioneel hydraulisch) is het verstellen een moeiteloze zaak.

Op de goed zichtbare schaal is, naar gelang de slijtage van de schijven, de te rijden werkdiepte in centimeters aangegeven. Bij het reinigen van de machine moet er wat voorzichtig gedaan worden. Omdat de schaalverdeling opgeplakt zit.

Voor het vlakke keren van stoppels hebben we een werkdiepte van 6 cm gekozen. Met de bekende vierkant-excenterbout is het stellen van de voorste rij schijven zo te doen dat ze over hun hele vlak snijden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Voor de basisinstelling met nieuwe schijven is er een pijl aanduiding. Heel slim! Overigens is de invalshoek van de schijven gefixeerd. De voorste rij staat onder 17º, de achterste onder 14º.

Amazone geeft een minimaal vereist trekvermogen van  66 kW (90 pk) aan. Dat  wilden we wel eens zien, en we hebben bewust gekozen voor een lichte trekker van 78 kW (106 pk). Met  voldoende frontgewicht waren we enthousiast over de 12 km/u die zelfs op een licht hellend talud haalbaar bleken. Het menggedrag was ons daarbij goed bevallen.

Toegegeven: het meeste tarwestro was al van de akker af zo dat we de combinatie niet tot het uiterste konden beproeven. Het intrekken verliep in elk geval goed. Daar zullen de getande schijven in combinatie met de nog wat vochtige bodem aan hebben bijgedragen.

Als tweede variant gingen we voor een werkdiepte van 10 cm. Ook hier hield onze New Holland T5060 een werksnelheid van 12 km/u. Vervolgens zetten we de Catros in om mest te rijden op een al gecultiveerde akker. Ook hier waren we meer dan tevreden met het resultaat.

Schijvenmenger-Amazone-Catros-getest----(7)

De lijn compactering met de V-ring wals beviel ons goed.

Zaaiklaar bewerkt

Tijdens al onze testwerkzaamheden bereiken we op de slibachtige bodem een grondkwaliteit waar op gezaaid kon worden. Dat is bijzonder interessant voor de tussenoogst, waarvoor Amazone een opbouw zaaieenheid in het programma heeft.

Alleen bij vervilte wortelplaggen was de machine te ligt om er mooi doorheen te snijden. Maar ten eerste bestaat er de mogelijkheid de schijveneg met ballastgewichten tot 200kg zwaarder te maken, en ten tweede moet de landbouwer natuurlijk in de gaten houden dat snijdende werktuigen feitelijk plaggen vermeerderaars zijn. De naverdichting  met de V-ring wals ging ook helemaal naar wens.

Schijvenmenger-Amazone-Catros-getest----(6)

De getande schijven van de Catros+ hebben een doorsnee van 510 mm.

Onderhoudsvriendelijk

De schijfdragers zijn stuk voor stuk aan het hoofdframe gemonteerd met ronde, rubberen veerelementen. Zo kunnen de schijven bij het raken van een obstakel naar boven uitwijken. Die oplossing is net zo simpel als effectief en bovendien onderhoudsvrij. Heel mooi is dat de schijvenlagers niet nagesmeerd  hoeven te worden.

Kortom: we zijn erg onder de indruk van de Catros+ en  buitengewoon tevreden over de bereikte werkresultaten.

Schijvenmenger-Amazone-Catros-getest----(9)

In transportstand is de Catros 3 m breed. Om dat te bereiken verschuiven de schijvenrijen zijdelings.

Technische gegevens Amazone Catros+ 3001

Werkbreedte 3,0 m
Transportbreedte 3,0 m
Transportlengte 2,45 m
Aantal schijven 2 x 12
Schijfdiameter 510 mm
Schijven afstand 250 mm
Werkdiepte 50-150 mm
Gewicht 1.478 kg
Benodigd vermogen v.a. 66 kW (90 pk)

Samenvatting

Met de Catros+ 3001 heeft Amazone een erg weinig trekvermogen vragende schijveneg in het programma die geschikt is voor het onderwerken van stoppels en voor het zaaien. Onder normale omstandigheden zijn er zelfs met een 100pk trekker goede werkresultaten te bereiken. De menging, het snijden en het onderwerken van de stoppelresten zijn ons erg goed bevallen. Het verstellen naar de transportstand gaat  fantastisch: ontgrendelen en achteruit rijden. Top! Zeer positief: de lagering van de schijven is onderhoudsvrij.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Algemene informatie

De Catros serie is er in starre uitvoering voor driepuntsaanbouw en als getrokken machine met een werkbreedte van drie, drieënhalf en vier meter. In opklapbare uitvoering is de Catros in aanbouw uitvoering leverbaar in vier, vijf en zes meter. De zelfde werkbreedte zijn er ook in de getrokken versie. Bovendien is er nog een 7,5 m brede versie waar van de V-ringbanden als onderstel functioneren. De schijfdiameter bij de gewone uitvoering is 460 mm en bij de + versie 510 mm. Als nalopers zijn er V-ring, staaf, tandem, tandpacker en snijringwalsen beschikbaar. Voor het zaaien van de tussenoogst is er een zaai inrichting.

Nieuwe testrapporten per email ontvangen?

We sturen je geen spam!
Lees ons privacybeleid voor meer informatie.