Leestijd: 3 minuten

De beste raad is voorraad

Perslucht Wilda werkt - Agri Trader Test Rapport (2)

Agri Trader werkt met Atlas Copco RTEX sloophamer | Perslucht Wilda BV uit Woudenberg is een familiebedrijf dat sinds 1979 actief is. De vader van huidige eigenaren, de broers Harm en Remko van Piggelen, is ooit begonnen met de verkoop van met name dieselcompressoren. Dieselcompressoren worden gebruikt door aannemers werkzaam in de kabels en leidingen, glasvezelkabel inblazen en de GWW. Tegenwoordig heeft het bedrijf 9 medewerkers en is het leverings- en dienstenprogramma een stuk uitgebreider.

Atlas Copco

Hoofdmerk van Perslucht Wilda is Atlas Copco waarvan men de volgende producten verkoopt: diesel- en elektrische compressoren voor toepassing in de industrie of werkplaatsen, generatoren, verdichtingsapparatuur zoals trilplaten en stampers en gereedschappen zoals breek- en sloophamers. Verder voert men bodemraketten van Essig, glasvezelinblaasapparatuur van Lancier, palenrammers voor hekwerk en beschoeiing en kabeltreklieren van het merk Omac.

Sterke punten van Perslucht Wilda zijn de kennis over de producten en het zeer snel kunnen leveren ervan. Daarom mag Perslucht Wilda diverse materieeldiensten van bekende bouwondernemingen in Nederland tot haar klanten rekenen.

Ook kan men bij het bedrijf terecht voor gebruikte producten, naar eigen zeggen heeft men altijd rond de 200 machines op voorraad. Naast dat klanten producten kopen, kunnen zij ook een groot assortiment compressoren (van 2 tot 30 m³/min bij maximaal 25 bar), generatoren (van 17 tot 300 kVA ) en andere apparatuur huren.

Huren en eigen service & onderhoud

Huur is de perfecte oplossing bij storing of uitval van producten, maar ook kunnen klanten zo tijdelijk hun capaciteit uitbreiden zonder meteen te hoeven investeren. Ook voert Perslucht Wilda alle voorkomende onderhouds-, service- en reparatiewerkzaamheden uit.

Dit gebeurt in de moderne en compleet uitgeruste werkplaats of op locatie met behulp van één van de servicewagens. Verder heeft men een eigen spuiterij, wasplaats, testruimte en een groot magazijn.

Perslucht Wilda werkt - Agri Trader Test Rapport (1)

Specials

Naast de verkoop van standaard producten ontwikkelt Perslucht Wilda heel veel zogenaamde specials, stuk voor stuk unieke projecten waarbij producten geheel naar klantwens worden aangepast.

Bijvoorbeeld de ontwikkeling van een compressor in combinatie met beluchtings- en bemestingsapparatuur voor de toediening van meststoffen aan bomen, opgebouwd op BE trailer compleet met watertank, pomp, haspels en grondzuiginstallatie. Ander voorbeeld is een speciale zaagwagen om detectielussen in wegen te zagen. Ook heeft Perslucht Wilda de beschikking over eigen transportmiddelen ten behoeve van de populaire haal- en brengservice.

Testen met de Atlas Copco sloophamer

Het Agri Trader testteam gaat werken met een nieuw type Atlas Copco sloophamer, de RTEX die een gewicht van 25 kg heeft. Deze hamer is revolutionair, daarom even wat feiten op een rij: De RTEX beschikt over de breekcapaciteit van een sloophamer van meer dan 30 kg, heeft slechts half zoveel perslucht nodig en is 25% lichter ten opzichte van andere sloophamers in deze klasse.

Onder deze omstandigheden kan de bediener tot acht keer langer werken dan met een conventionele sloophamer, terwijl alle veiligheidsrichtlijnen in acht worden genomen.

Perslucht Wilda werkt - Agri Trader Test Rapport (3)

Dit is mogelijk dankzij de zogenaamde ‘Constant Pressure Chamber’ bovenin de sloophamer, die als een moderne pneumatische ophanging werkt. Bovendien is het werktuig compacter dan een traditionele sloophamer, waardoor werken in krappe ruimten gemakkelijker is en de werkhouding ook ergonomischer is.

Dankzij de stevige handgrepen en de gepatenteerde ‘Softstart’ functie is de RTEX gemakkelijk te bedienen. Een van de meest opvallende kenmerken van de RTEX is dat hij 50% minder perslucht nodig heeft en toch dezelfde breekcapaciteit levert. Dit betekent dat de compressor maar half zo groot dient te zijn of dat er twee sloophamers op één compressor kunnen worden gebruikt waar voorheen slechts één sloophamer kon worden aangedreven.

De resultaten zijn een kleinere investering in de compressor, een lager brandstofverbruik, gemakkelijker transport en minder uitstoot.

Conclusie van het Agri Trader testteam is dat de Atlas Copco RTEX een sloophamer is die zijn beloften van verbetering echt waarmaakt. In vergelijking met een ouder type sloophamer is de RTEX lichter, krachtiger en kan er veel preciezer mee worden gewerkt.

Vorige artikel
Volgende artikel