Leestijd: 5 minuten

Drie onder één dak

Fendt, Massey Ferguson en Valtra zijn drie zelfstandige merken, met een eigen doelgroep en een eigen imago, maar ze ‘wonen’ onder één dak bij Mechan Groep in Achterveld. Daar zijn drie showrooms en heeft elk merk zijn eigen verkopers en specialisten, maar toch is het één grote familie.

Op de dam bij - Mechan Groep in Achterveld - Agri Trader Uitgeverij (5)

Het is een internationaal gebeuren bij Mechan Groep in Achterveld, een dorp in de gemeente Leusden. Het bedrijf is als  distributiepartner van het Amerikaanse AGCO importeur, distributeur en servicebedrijf van het Finse Valtra, het Franse Massey Ferguson en het Duitse Fendt. Sinds 2016 zitten de drie merken hier onder één dak.

“Fendt zat al in Achterveld”, vertelt Simon Kram, bij Mechan Groep verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. “MF zat in Zutphen en Valtra in Steenwijk. Die drie bloedgroepen zijn samengevoegd in Mechan, maar hebben wel elk hun eigen identiteit behouden. Dat is de wens van AGCO, dat de drie merken gescheiden blijven. Dat zie je ook terug hier in het bedrijf: elk merk heeft zijn eigen verkooporganisatie, eigen specialisten en een eigen showroom. Een paar afdelingen werken voor alle drie de merken overkoepelend, zoals marketing, IT, het magazijn en de werkplaats.”

De eerste showroom die je tegenkomt op de dam bij Mechan – meteen na de slagboom – is die van Massey Ferguson, met een paar grote rode trekkers voor de deur. Op een ander deel van het terrein zitten de showrooms van Fendt en Valtra, al is die laatste momenteel eventjes niet als showroom in gebruik. In de toonzaal van Fendt is veel aandacht voor de historie van het merk, dankzij de oldtimers die prominent aanwezig zijn. Eentje daarvan is de eerste tractor met automaat. Bij Fendt en Massey Ferguson vallen ook de andere land- en hooibouwmachines op. Beide merken zijn daarmee zogeheten full line-merken en beperken zich niet tot trekkers.

 

Grootste speler

Voor Kram als marketingman is het soms wel eens lastig met drie merken, maar ook uitdagend. Hij heeft drie verschillende petten om te dragen. “Niet letterlijk, maar ik heb wel drie verschillende bodywarmers van de drie merken in de kast hangen. Het zijn drie totaal verschillende merken, met een eigen imago en een eigen doelgroep. De merkloyaliteit is groot. Dat is enerzijds makkelijk, want vaste klanten blijven trouw aan hun merk, maar ook moeilijk, want je wilt ook ‘ander-merk-rijders’ binnenhalen en de drie merken zijn in zekere zin elkaars concurrenten. Als een Fendt-rijder overstapt naar Valtra of MF of andersom is het niet zo erg, haha. Uiteindelijk is het belangrijkste dat we met de drie merken samen een zo groot mogelijk marktaandeel bereiken.”

In een markt van ongeveer 2700 tot 2800 nieuwe tractoren per jaar, heeft Mechan Groep een derde in handen. Dat marktaandeel is de laatste jaren gegroeid. Daar zijn diverse redenen voor, denkt Simon Kram. “Het merk Valtra was een onbekende in Nederland en die bekendheid is sterk toegenomen dankzij de moderne producten die worden gemaakt. De ontwikkelingen en schaalvergroting in de landbouw vraagt ook meer duurzaamheid en daarom machines in het hogere segment. Wij zijn gespecialiseerd in die wat grotere trekkers. De kleinste die we hebben is de Fendt 200 en dat is dan weer de meest gebruikte tractor in de fruitteelt.”

Op de dam bij - Mechan Groep in Achterveld - Agri Trader Uitgeverij (1)

Met drie merken onder één dak is Mechan de grootste speler in Nederland. Mechan Groep bedient 91 dealers, waarvan zeven eigen dealerbedrijven. “De meeste dealers hebben één van de drie merken, maar sommigen hebben er twee en eentje zelfs alle drie”, vertelt Kram. “De belangrijkste taak van Mechan Groep als overkoepelend bedrijf is de dealers werk uit handen nemen. Wij verzorgen met ons team van ongeveer 85 mensen alles er omheen, zoals de distributie, de marketing en aftersales, maar ook als de wens daar is opleiding en training, verzekeringen, lease en finance, zodat de dealers daar geen omkijken naar hebben. Alle gangbare onderdelen voor de drie merken hebben we op voorraad. Die leveren we direct uit aan de dealers, die op hun beurt hun klanten voorzien. Dat gebeurt allemaal vanuit ons centrale magazijn. Voor 17.00 uur besteld, is de volgende ochtend om 7.00 uur bij de dealer.”

 

Specialisten

Voor het onderdelenmagazijn zit het kantoor van aftersales. Daar zitten specialisten die klanten en dealers voorzien van service van al verkochte machines. Zij helpen bij het indienen van garantie-aanvragen, geven telefonisch technisch advies aan servicemonteurs van de dealers of gaan op pad om bij de klant op het erf de problemen te verhelpen. Ook zijn er specialisten die helpen bij het wegwijs worden in de webshop van Mechan waar alle onderdelen zijn te bestellen. Twee trainers geven naast technisch advies ook trainingen aan medewerkers van dealers om ze op het gewenste niveau te krijgen of te houden.

Naast het onderdelenmagazijn is de werkplaats. Binnengekomen machines worden hier ‘rijklaar’ gemaakt en aan een laatste controle onderworpen. Maar er staan ook een paar trekkers die helemaal binnenstebuiten zijn getrokken. “Wat wij hier doen, kun je vergelijken met de huisarts en de medisch specialist”, legt Kram uit.

“Als er problemen zijn die te groot of uitdagend zijn voor het landbouwmechanisatiebedrijf, sturen ze een machine door naar ons. Wij hebben monteurs in huis die opgeleid zijn voor dat specialistische werk. Ook heel bijzondere machines, waar er maar weinig in Nederland van verkocht zijn, komen terug naar ons voor onderhoud en reparatie. Ook dat is vaak te specialistisch voor een LMB. Juist dan hebben wij een grote toegevoegde waarde voor zowel de dealers als de eindgebruikers. Juist doordat het zo specialistisch is wat we doen hier in de werkplaats, hebben wij nooit gebrek aan monteurs. Als het hier komt omdat zelfs de monteurs bij de dealer er niet uitkomen, is het écht een uitdaging.”

 

Jong gebruikt

De derde categorie die wel eens terecht komt in de werkplaats in Achterveld zijn de machines van plaatselijke loonbedrijven, boeren en andere Fendt- en MF-rijders. Daarmee functioneert de werkplaats ook als een heuse dealer voor twee van de drie merken. Alle klanten uit de regio worden hier geservicet.

Ook in de verkoop van jong gebruikte machines speelt Mechan een belangrijke rol. Via Mechan Next ontzorgt men de dealers met de verkoop van inruilers en gebruikt materiaal.  “Via Mechan Next worden jong gebruikte trekkers van Massey Ferguson, Fendt en Valtra en inruilers van andere merken van de dealers verkocht. We helpen ze daarmee om zich te concentreren op vraag van klanten naar de nieuwste machines”, zegt Kram. “Want daar draait het tenslotte allemaal om.”

 

Op de dam bij:
Mechan Groep
Hessenweg 164
3791PM Achterveld
0342 – 459541
info@mechangroep.nl
www.mechangroep.nl