Leestijd: 4 minuten

“Wij investeren in een duurzame klantrelatie”

‘We keep you moving forward’: dat is de visie van Knoll B.V. In juli vorig jaar trok het familiebedrijf in een nieuw pand op een zichtlocatie in Staphorst. Met álle ruimte voor een moderne werkplaats, opslag onder dak en een showroom vol nieuwe machines, waarvan het bedrijf dealer en van een aantal zelfs coproducent is.

Knoll B.V. – voorheen Gebr. Knoll – is leverancier van landbouwmachines, balenpersen– en wikkelaars, en tuin- en parkmachines. Ooit is het opgezet door de broers Albert en Willem. Ze waren pioniers in de agribusiness, waarbij er indertijd door de boeren zelfs paarden werden ingeruild voor tractoren om het bedrijf te mechaniseren. In 1983 namen twee zoons van Albert het bedrijf over: Henk hield zich bezig met de verkoop van tractoren en landbouwmachines, Jan zette een nieuwe tak op: de handel in tuin- en parkmachines. Ook opende in 1983 de winkel, waar zowel zakelijke als particuliere klanten terecht konden voor machines en toebehoren.

Het bedrijf richtte zich vóór de jaren negentig voornamelijk op handel in de regio en eigen land. Maar het netwerk groeide en de contacten en de handel werden steeds internationaler. Erik Coster, verkoopadviseur Mechanisatie: “Hieruit is een specialisme ontstaan, namelijk die van de baling- en wrappingmachines. We zijn hierin uniek in Nederland.”

Op de dam bij Knoll B.V. - Agri Trader (1)

In 2001 begon Knoll B.V. namelijk met de verkoop hiervan: de machines werden ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met Zwitserse en Finse bedrijven. Dit leidde tot de merken AGRONIC en TAWI. “Wij zijn internationaal bekend en dus trotse coproducenten.” Inmiddels is Henk met pensioen en wordt de huidige directie gevormd door Jan, diens echtgenote Hanneke en de derde generatie, zoon Jarold. Het team bestaat uit vijftien medewerkers, van servicemonteurs en magazijnmedewerkers tot het verkoop- en adviesteam voor de verschillende afdelingen.

Faciliteren

Knoll B.V. is in de loop der jaren hard gegroeid en was toe aan een nieuwe stap. Vanuit Rouveen verhuisde het dus medio 2019 naar bedrijventerrein De Esch in Staphorst, aan de A28 op een zichtlocatie. De kernwoorden zijn onveranderd gebleven: klantbetrokkenheid, kwaliteit, loyaliteit en professionaliteit.

Coster: “Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zorgeloos en aangenaam kunnen werken en we investeren in een duurzame klantrelatie. We bieden daarom de beste service, in de showroom en de werkplaats. Maar uiteraard ook op locatie als er onverhoopt een machine stilstaat door een storing of mankement. We realiseren ons dat de agrariër steeds meer afhankelijk is van de weersomstandigheden. En die worden steeds extremer. Er moet steeds méér gebeuren in mínder tijd. Dit betekent dat hij een nog groter beroep moet kunnen doen op de beschikbare capaciteit van zijn mechanisatie. Dit proberen wij te waarborgen, wat we hebben verwoord in ons servicebeleid. Wij beschikken bijvoorbeeld over direct beschikbare tractoren, voermachines en hooibouwmachines, om snel te kunnen anticiperen bij stilstand. Ook hebben we gangbare onderdelen en slijtdelen in voorraad en kunnen de monteurs op locatie repareren. De speciale storingsdienst is zelfs buiten reguliere werktijd beschikbaar. Door in alle facetten mee te denken, kunnen stilstand en reparatiekosten tot een minimum worden beperkt. Wij faciliteren dit graag, maar dan wel met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Onze klanten waarderen dit.”

Op de dam bij Knoll B.V. - Agri Trader (4)

Advies, verkoop en service

Bij Knoll B.V. Mechanisatie kunnen klanten terecht voor advies, verkoop en service. “Wij leveren een totaalpakket voor moderne veehouderij. We zijn hierin exclusief dealer van topmerken als Massey Ferguson, Manitou Compact, Kuhn, Schuitemaker, Beco, McHale en Bogballe. Onlangs zijn hier Yanmar en Dezeure aan toegevoegd. Met merken als onder meer Manitou Compact, Yanmar en Kärcher willen wij de komende jaren serieuze stappen gaan zetten richting de professionele markt. Dit omdat we er rekening mee moeten houden dat de melkveehouderij een krimpende markt is.”

Knoll B.V. Tuin & Park biedt ook een totaalpakket en is exclusief dealer van een select aantal topmerken uit deze branche. Zo behoort STIHL al sinds 1983 tot het verkoopprogramma waarvan Knoll B.V. als dealer van het eerste uur in Nederland actief is. In de uitgebreide showroom zijn machines te vinden van Stiga, Iseki, Ferris, Kärcher, Limpar en veel meer. “Wij richten ons op de professionele gebruiker, die werkt met bos-, tuin-, park- en industriemachines. Ook particulieren kunnen bij ons terecht. Wij zorgen ervoor dat tuinonderhoud een plezierige beleving is, die bovendien tijd bespaart.”

Persen en wikkelen

De in eigen huis ontwikkelde machines van Knoll B.V. Baling & Wrapping – persen, wikkelaars en combinatiemachines voor ronde en vierkante balen – zijn inmiddels verkocht aan klanten in meer dan vijftig landen wereldwijd. Uiteraard neemt deze tak ook onderhoud en reparaties voor zijn rekening, met in het buitenland vanzelfsprekend een dealernetwerk en aftersalesafdelingen.

Knoll B.V. is klaar voor de toekomst. Zoals Coster het uitdrukt: “Mechanisatie zit in ons bloed. We weten, slapen en ademen het. En ons streven blijft altijd dat de klant met een tevreden gevoel en een lach op het gezicht ons bedrijf verlaat.”

Op de dam bij:
Knoll B.V.
Achthoevenweg 40
7951 SK Staphorst
0522-291377
www.knollbv.nl