Leestijd: 1 minuut

Motorplaatje-met-het-vermogen-in-E-PK

In de volksmond wordt er nog altijd gesproken over het aantal PK’s van een machine (of auto enzovoort). Terwijl het sinds 1978 (!) al wettelijk verboden is om te gebruiken.
De juiste term om het vermogen in uit te drukken is Watt.

Het spreekt voor zich dat 1000 Watt hetzelfde is als 1 KiloWatt (kW in het kort).
Maar hoeveel is één PK in kW?

Dat hangt er allereerst vanaf over wat voor PK’s je het hebt. Want daar zit verschil in. Zo heb je de Mechanische Paardenkracht, die ook bekend is als Engelse Paardenkracht, Metrische Paardenkracht en als laatste Elektrische Paardenkracht. Dan hangt het er ook nog vanaf volgens welke methode dit gemeten wordt… Allemaal met een andere waarde in Watt.
Als je hier alle details over wilt weten verwijs ik je graag naar het artikel op Wikipedia over paardenkracht.

Bij verbrandingsmotoren wordt gebruik gemaakt van de Metrische Paardenkracht. Daarbij wordt over het algemeen uitgegaan dat 1 pk gelijk staat aan 735,49875  Watt.

Hoe wordt het vermogen bij Agri Trader gebruikt?

Om eerlijk te zijn willen we het jou graag makkelijk maken bij het plaatsen van je advertentie op agritrader.nl. Je hoeft niets om te rekenen waar het gaat om het vermogen van een machine.

Vermogen-in-kW-of-PKBij het invoeren van bijvoorbeeld een tractor of zelfrijdende aardappelrooier is het vermelden van het vermogen heel simpel. Je kan namelijk dat vermogen invoeren in kW of PK, afhankelijk van wat jij prettig vindt of wat er bekend is voor die machine.

Wij rekenen het automatisch om.

vermogen-in-kW-en-PK-op-agritrader websiteBij de advertentie zelf, op de website van agritrader.nl, worden beide eenheden van het vermogen getoond, waarbij de juiste aanduiding van kW de eerst aangegeven waarde is.

Want ook al is het meer dan 35 jaar geleden dat het gebruik van PK uitgebannen is… het is nog niet vanzelfsprekend dat er kW gebruikt wordt!