Leestijd: 3 minuten

Met regelmaat kregen wij de vraag of een bestaande machine of werktuig omhoog geplaatst kon worden in de zoekresultaten op de website. Adverteerders vinden het namelijk fijn als een bepaalde machine/werktuig goed en veel gezien wordt, omdat die nou eenmaal (snel) verkocht moet worden.

Met trots kunnen we nu vertellen dat die mogelijkheid er is. Op veler verzoek ontwikkeld en mogelijk gemaakt: het omhoog plaatsen van advertenties. Momenteel alleen voor adverteerders met een maandpakket.

Wanneer een item omhoog geplaatst wordt rekenen we daar €1 voor. Tegelijk met het omhoog plaatsen wordt er ook een tekstlabel op de foto geplaatst. In de rechterbovenhoek verschijnt ‘Promo’.

Promo screenshot van omhoog plaasten bij Agri Trader

Daardoor zal de advertentie gedurende 5 dagen een stukje extra herkenbaarheid hebben, omdat de advertentie gepromoot is. Uiteraard met de bedoeling er sneller een koper voor te vinden.

Een advertentie die hoger in de zoekresultaten staat wordt eerder en vaker gezien. Daardoor zal het item ook eerder verkocht worden.
(Duurt het toch te lang? Dan is vaak de vraagprijs niet juist…)

Wanneer heeft het zin om een advertentie omhoog te plaatsen?

Het advies wat wij geven is om na de 3e of 4e week dat het item online geplaatst is de advertentie omhoog te plaatsen. Want dan is het item al ver gezakt in de resultaten, omdat er elke dag veel nieuwe items te koop aangeboden worden op Agri Trader.

De instelling voor het omhoog plaatsen vind je bij het ‘bewerken’ van de advertentie.

 

Hoe vaak kan een advertentie omhoog geplaatst worden?

In principe zo vaak als je zelf wilt, maar tussen elke omhoog plaatsing van dezelfde advertentie zit altijd een periode van 10 dagen. Gedurende die tijd is het niet mogelijk om op ‘omhoog plaatsen’ te klikken.

Verder kan een adverteerder maximaal 5 advertenties per dag omhoog plaatsen.

Dat doen we om er voor te zorgen dat de zoekresultaten op de website niet volledig vol staan met betaalde omhoog plaatsingen. Dat vinden de bezoekers van de website niet zo leuk namelijk. Dat zijn wél de kopers van machines en werktuigen, en die houden we graag tevreden.

Met deze optie willen wij tegemoet komen aan de wens en vraag van adverteerders om een advertentie omhoog te plaatsen. Tegelijkertijd willen we voorkomen dat website bezoekers overspoelt worden met betaalde omhoog plaatsingen zoals op bijvoorbeeld Marktplaats. Met een juiste balans houden wij al onze gebruikers tevreden.

Zijn er ook andere opties dan omhoog plaatsen?

Jazekers! Met een Top Trader valt de advertentie van je machine of werktuig nog beter op. Met een Top Trader staat jouw advertentie 1000 keer bovenaan de pagina in de betreffende categorie.

Wanneer er meerdere Top Trader’s actief zijn in dezelfde categorie is dat geen probleem. Dan wordt er automatisch gerouleerd, want er staat altijd maar 1 Top Trader bovenaan. Wij zorgen er voor dat dat altijd minimaal 1000 keer is.

Sterker nog, wij zorgen er ook voor dat het altijd minimaal 10 dagen duurt. Dus als jouw advertentie in 3 dagen tijd al 1000 keer bovenaan als Top Trader heeft gestaan, dan blijft die de komende 7 dagen ook nog als Top Trader getoond worden.

Wanneer jouw Top Trader na 10 dagen nog geen 1000 keer vertoond is geworden, dan blijft die net zolang getoond worden tot dat minimaal 1000 keer gebeurd is. Tenzij jouw machine of werktuig in de tussentijd al verkocht is uiteraard. Dan is het doel namelijk bereikt! Verkopen.

Top Trader optie bij Agri Trader - 4x zo groot adverteren screenshot

Omdat de Top Trader 4x zo groot wordt getoond als een normale weergave vragen we €15 voor deze optie. Reken maar dat jouw machine of werktuig gezien wordt!
Ook de Top Trader activeer je via de opties bij de advertentie.

Voor de Top Trader adviseren wij om het direct bij plaatsing te doen – zo valt het nieuwe aanbod direct extra goed op.

Zoals altijd wensen we jou veel succes toe bij het verkopen van machines en werktuigen – fijn dat wij daarbij mogen helpen.