Leestijd: 7 minuten

Hydraram brings the muscle

Hydraram staat voor equipment van topkwaliteit - Agri Trader testjaarboek (1)

In de verkoop van uitrustingsstukken in Nederland en België zijn veel leveranciers actief. Het merendeel van hen koopt de producten in, spuit ze eventueel in een andere kleur, plakken er hun eigen naamsticker op en verkopen weer door. Zo niet bij de firma Hydraram uit het Friese Surhuisterveen. Het bedrijf opgericht door Peter Wassenaar ontwikkelt en produceert zelf al ruim 20 jaar Hydraram aanbouwdelen voor inzet in de sloop-, recycling en groenbranche. Men levert een breed scala hydraulische attachments voor iedere graafmachine van 1 tot 200 ton.

Het leveringsprogramma van Hydraram bestaat uit 3 productlijnen. De Demolition Line, de Wood Line en de Trading Line.

DEMOLITION LINE

De Demolition Line omvat in totaal 10 productcategorieën. Dit is allereerst de FX lijn sloophamers die bestaat uit 14 modellen voor graafmachines van 0,8 tot 100 ton. De combinatie van de productie met High-Tech CAD/CAM apparatuur en de toepassing van speciale staallegeringen zorgen voor een product van topkwaliteit. De FX-serie sloophamers hebben weinig (bewegende) delen en de constructie is zo ontworpen dat onderhoud en reparatie gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd.

Vervolgens de HFP lijn starre betonvergruizers die bestaat uit 7 modellen voor graafmachines van 6 tot 85 ton. De starre betonvergruizer is ontworpen voor de secundaire sloop van gebouwen en recycling. De vorm van de bekken is ontworpen om het beton zo effectief mogelijk op te kunnen pakken en mogelijk te vergruizen. Met de messen achter in de bek van de vergruizer, is het aanwezige wapeningstaal eenvoudig door te knippen.

Iedere vergruizer is gemaakt uit duurzame staalsoorten waaronder HARDOX-400 met een extreem hoge slijtvastheid. Hierdoor zijn een minimum aan onderhoud en een lange levensduur gegarandeerd.

Hydraram staat voor equipment van topkwaliteit - Agri Trader testjaarboek (10)

De HDG lijn sloopgrijpers bestaat uit 22 modellen voor graafmachines van 1 tot 200 ton. Tevens zijn er versies leverbaar zonder draaikrans voor gebruik in combinatie met tiltrotators. Enkele kenmerkende producteigenschappen: Alle hydraulische componenten zijn compleet ingebouwd voor bescherming tegen beschadigingen. De grijpers hebben een verhoogde grijpkracht door gebruik van slechts vier lagerpennen. Onderhoud is eenvoudig te doen door de gemakkelijk te bereiken smeerpunten.

De HCB serie breekbakken bestaat uit 5 modellen voor graafmachines van 12 tot 55 ton. De Hydraram breekbakken zijn speciaal voor het breken van beton en stenen op de bouwplaats. Deze HCB-breekbak is de eerste in zijn soort die op de markt verscheen. Er zijn tal van toepassingsgebieden: van sloopwerkzaamheden tot de bouw in het algemeen, van het saneren van industrie- en stedelijke terreinen tot het behandelen van materialen uit groeven, van de grondverzetsector tot wegwerkzaamheden, van steengroeven tot mijnen, van milieusaneringen tot het breken van rotsen.

De breekbakken zijn gemaakt uit de meest duurzame staalsoorten waaronder HARDOX-400 met een extreem hoge slijtvastheid. Hierdoor zijn een minimum aan onderhoud en een lange levensduur gegarandeerd.

Hydraram staat voor equipment van topkwaliteit - Agri Trader testjaarboek (9)

De HMK serie multiprocessors bestaat uit 8 modellen voor graafmachines van 9 tot 100 ton. De Hydraram HMK-serie, dé multiprocessor met een brede keus uit wisselbare bekken. Een hydraulische bekwissel duurt slechts 5 minuten. In deze processor kunnen diverse bekken worden gemonteerd zoals combi-, demolition-, vergruizer-, schaar-, universeel-, tankschaar- of railknipbek. Binnenkort komt hier nog een houtschaarbek bij.

De HCC serie betoncrushers bestaat uit 14 modellen voor graafmachines van 2 tot 150 ton. Deze Betoncrushers die uitermate geschikt zijn voor het slopen van zware betonnen constructies waarbij het hoofdelement beton is met daarin wapeningsstaal verwerkt. Gemaakt uit de meest duurzame staalsoorten waaronder HARDOX-400  hebben de crushers een extreem hoge slijtvastheid. Hierdoor zijn een minimum aan onderhoud en een lange levensduur gegarandeerd.

Hydraram-staat-voor-equipment-van-topkwaliteit-Agri-Trader-testjaarboek-8

De HSS serie schrootscharen bestaat uit 12 modellen voor graafmachines van 3 tot 280 ton. De schrootscharen uit de HSS-serie zijn speciaal ontworpen voor het slopen van zware stalen constructies en het knippen van schroot. De vorm van de bekken van de schaar, in de vorm van de snavel van een papegaai, zijn ontworpen om het staal zo effectief mogelijk te knippen. De messen in de bek van de schaar zijn van speciaal gehard ‘HSSM35’ gereedschapstaal gemaakt, dit garandeert een absoluut lange levensduur.

De HRC railknipper is geschikt voor graafmachines van 15-20 ton (22-30 ton bij montage aan lepelsteel).

De HDS Serie stofkanonnen zijn momenteel leverbaar in 4 modellen. Maar omdat elke situatie anders is, kan ieder nevelkanon naar klantwens worden samengesteld. De nieuwe HDS modellen zijn geavanceerde systemen voor stof- en geurbestrijding tijdens onder meer het slopen, recyclen en fabriceren. Een nevelkanon van Hydraram produceert door middel van vele nozzles een fijn mistgordijn die binden met stof- en geurdeeltjes in de lucht. Deze gebonden deeltjes slaan vervolgens neer op de grond. De lucht wordt hierdoor als het ware ‘gewassen’.

Hydraram staat voor equipment van topkwaliteit - Agri Trader testjaarboek (6)

De HC Serie trilblokken bestaat uit 8 modellen voor graafmachines van 1 tot 38 ton. De Hydraram compactor is speciaal ontworpen voor het verdichten van grond, wegen en dijken.

De HSB serie zeefbakken bestaat uit 8 modellen voor graafmachines van 1,5 tot 40 ton. De Hydraram HSB-zeefbakken zijn ideaal voor het sorteren van natuurlijk materiaal. Hierdoor kan materiaal voor het gewenste type bewerking worden gewonnen en op de beste manier worden beheerd. De zeefbakken kennen tal van toepassingen: primaire sortering van afval- en sloopmateriaal, zeven van opvulling voor bouwputten en materiaal voor het saneren van steenachtig terrein; sorteren van kiezels in waterstromen en schoonmaak van stranden.

Handig in alle omstandigheden waarin fijner materiaal moet worden verkregen of waar materialen op verschillende diktes moeten worden gesorteerd. De maasgrootte van de zeef is eenvoudig aan te passen door het wisselen van de zeefmatten.

De HPC serie palenkrakers bestaat uit 2 modellen. De HPC-500 die is geschikt voor palen 320×320 mm tot 500×500 mm en de HPC-350 die geschikt is voor palen 220×220 mm tot 350×350 mm. Hydraram palenkrakers worden gebruikt voor het slopen van vierkante funderingspalen. De beitels van deze palenkraker dringen door middel van een scharnierende constructie in de paal. Dit zorgt voor een optimale manier van kraken, wat de kans op verkeerd gekraakte palen minimaliseert.

Hydraram staat voor equipment van topkwaliteit - Agri Trader testjaarboek (5)

WOOD LINE

De Wood Line omvat in totaal 4 productcategorieën. Dit is te beginnen de HTC serie boomscharen die bestaat uit 5 modellen voor graafmachines van 5 tot 30 ton.

De Hydraram HTC boomknipschaar is ontwikkeld voor het hydraulisch knippen/snijden van hout, bomen en bossages. Maar ook voor het uitdunnen van struikgewas en opslag van verschillende afmetingen. Deze boomknipper zorgt voor een hoge productiviteit waarbij het voordeel is dat er een verzamelfunctie op zit. Deze zorgt ervoor dat gebruikers meerdere bomen/takken kunnen pakken zonder te moeten lossen.

Hydraram staat voor equipment van topkwaliteit - Agri Trader testjaarboek (7)

De HWS serie bomensplijters bestaat uit 5 modellen voor graafmachines van 3 tot 30 ton. De HWS-serie is ontwikkeld voor het splijten en verder verwerken van boomstammen. Deze hydraulische splitter is ideaal voor bosbouwbedrijven of boomrooierijen waar veel productie geleverd moet worden.

De Hydraram HWS serie houtsplitter is een geavanceerde machine die is ontworpen voor het -op de grond- verkleinen van met name grote boomstammen. Het transport voor de verdere verwerking wordt een stuk eenvoudiger. Gesplijte stammen zorgen voor het versnellen van de natuurlijke droging van het hout.

De HSC serie stobbenschaar is geschikt voor montage aan graafmachines van 12 tot 20 ton. De HSC-serie stobbenschaar is speciaal ontwikkeld voor het effectief verwijderen, knippen en verkleinen van stronken, boomwortels en stobben.

De HTG Serie bomengrijpers bestaat uit 7 modellen voor graafmachines van 1,5 tot 50 ton. De HTG bomengrijper is geschikt voor vele toepassingen, zoals de verwerking, handling en sortering van bomen.

Hydraram staat voor equipment van topkwaliteit - Agri Trader testjaarboek (9)

TRADE LINE

De Trade lijn bestaat momenteel uit 1 productcategorie namelijk de Hydraram/AutoStem springstofpatronen. Deze zijn ontworpen om zonder goedkeuring te worden gebruikt. Dit is een geheel nieuwe revolutie in de wereld van pyrotechnische patronen die worden gebruikt om beton of rotsachtig materiaal te breken. Naast alle voordelen die deze pyrotechnische producten hebben zoals minder geluidsoverlast, minder trillingen en minder benodigde vergunningen.

Afsluitend geven we nogmaals het woord aan Jorrit Wassenaar, hij spreekt over de markt en toekomstvisie van Hydraram: “Wij houden de markt nauwlettend in de gaten en veroveren steeds meer marktaandeel. Met name in Duitsland zijn we een grote serieuze speler op de uitrustingsstukkenmarkt. Wij kennen de Duitse markt goed en merken dat sinds we in 2009 een vestiging in de buurt van Berlijn hebben geopend, dat onze omzet sterk toeneemt. De Duitse bedrijven die werkzaam zijn in de sloop en recycling zijn professioneel en erg veeleisend. Ons Duitse Hydraram team speelt hier uitstekend op in. De gezamenlijke klik op het gebied van Duitse taal en cultuur werkt echt.”

Maar laten we Nederland en België ook vooral niet vergeten. Ook in deze landen neemt onze business verder toe. Tot voor kort waren aannemers qua merkenkeuze behoorlijk merktrouw. Sommige aannemers namen pas contact met ons op als hun vaste leverancier niet kon leveren. Ons sterke punt is dat we eigenlijk altijd direct uit voorraad kunnen leveren. Zo maakte men kennis met onze producten en organisatie. En naar tevredenheid zo is gebleken, veel van deze bedrijven zijn voor de aankoop van hun equipment overgestapt naar Hydraram. Een bewijs dat men onze producten en specifieke kennis van de sloop- en recyclingmarkt echt waardeert”.

Hydraram heeft zich in de afgelopen twee decennia ontwikkeld tot een hoogwaardige specialist in attachments voor alle merken en typen graafmachines. Marketingverantwoordelijke Jorrit Wassenaar: “De Hydraram producten staan voor kwaliteit, duurzaamheid en productiviteit. Dagelijks worden onze uitrustingsstukken wereldwijd intensief ingezet door een grote internationale klantenkring die actief is in met name de GWW-sector, sloopbranche, schrootverwerking, recycling en bosbouw. Wij bieden onze uitrustingsstukken via een uitgebreid dealernetwerk aan met een perfecte service. Dit vertaalt zich in een klantgericht advies bij de keuze voor het juiste aanbouwdeel tot de after sales en ondersteuning bij onderhoud en reparaties. Bij ons geen lange levertijden doordat wij  producten uit voorraad kunnen leveren”.

Hydraram biedt de volgende producten en dienstverlening aan haar klanten:

  • Nieuwe hydraulische aanbouwdelen
  • Gebruikte aanbouwdelen
  • Het huren van aanbouwdelen (via Hydrarent)
  • Service & onderhoud
  • Reparaties
  • Onderdelen & slijtagedelen