Leestijd: 2 minuten

Alleen optisch is de Husqvarna Forsthelm Technical al iets bijzonders. Maar ook zijn ‘innerlijke waardes’ liggen hoog. We hebben de helm van Husqvarna een aantal maanden in praktijk getest.

Kop op! De Husqvarna bosbouwhelm Technical getest

Bij bosbouwers helmen zijn er heel goedkope, is er een breed middenveld en de toppers kosten ongeveer €200. Met de Technical biedt Husqvarna een tophelm voor een nette prijs. Voor circa €120 is het een helm met een exclusief design en een hoge functionaliteit.

Qua gehoorbescherming grijpt Husqvarna terug op het bewezen goede bestaande. Dat bevalt ons beter dan veel dat er op de markt is. Beschermers met een audio ingang zijn er compatibel mee. Het vizier is makkelijk te openen, opent echter wat hoog en is lawaaiig. De opklapbare zonnebescherming kiest soms zijn vrijheid. Maar dat is dan ook al onze kritiek.

De ventilatie is goed, de openingen zijn ter bescherming van zaagspanen en insecten met een fijn gaas afgesloten. Een verder kenmerk is de UV indicator, die aanduidt wanneer de helm vervangen moet worden.

De fluokleur zorgt voor een goede zichtbaarheid. Er zijn aanvullende reflectoren aangebracht.

Bij de uitrusting hoort een nekbeschermer, die erg eenvoudig vast te zetten en weer te verwijderen is. Hij is gevoerd dus het draaggevoel is goed.

Qua gewicht kan de Technical elke vergelijking aan. En omdat hij dicht op de schedel zit, is hij mooi in balans. In directe concurrentie komt hij op de tweede plek achter de een bijna een derde duurder zijnde Premium helm. En als de waardering alleen van de prijs af hangt, dan heeft hij de eerste prijs.

Technische gegevens Husqvarna Forsthelm Technical

Bosbouwhelm met gehoor- en gezichtsbescherming. Fluo oranje. Inclusief nekbescherming en zonnescherm.

Samenvatting

Een aansprekend design, een hoge functionaliteit en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn kenmerkend voor deze Husqvarna helm. De maat is eenvoudig met een draaiwiel te verstellen. Prima uitgerust: een nekbeschermer is standaard.

Bedrijfsinformatie

Husqvarna biedt een breed assortiment aan gecertificeerde, beschermende kleding aan in verschillende prijsklassen. Daarbij horen ook zaagsnedebescherming, schoenen en meerdere helm combinaties. Verkoop gaat via de Husqvarna vakhandel.

Meer testen van Husqvarna materiaal lees je hier.

 

Vorige artikel
Volgende artikel