Leestijd: 2 minuten

Wat doet Venema Verhuur?

Jeroen Groote: “Verhuur van stroom en lucht voor de industrie, de agrarische sector, grond-, weg- en waterbouw en evenementen. Dan hebben we het over aggregaten van 3 tot 500 kva en compressoren van 2,5 tot 30 kuub. Maar we hebben ook laadbruggen, trilplaten, kachels en ruimtedrogers. Het zijn geen apparaten die je op elke straathoek ziet.”

Hier werk ik - Jeroen Groote - Venema Verhuur - Agri Trader (1)

En wat doe jij bij Venema Verhuur?

“Alles, zo ongeveer. Ik doe de planning, stuur onze chauffeurs aan, laad de auto’s, zet de machines klaar, neem de telefoon aan, beantwoord de mail, maak de afspraken met de klanten, zorg dat er klein onderhoud en reparaties worden uitgevoerd als het nodig is. Daarnaast is ook het maken van offertes en facturen een van mijn werkzaamheden.”

 

Dat klinkt alsof je lange dagen maakt.

“Dat klopt. Lange dagen maken is heel normaal. Maar ik probeer wel altijd om thuis te eten ’s avonds en de zondag vrij te houden. Ik woon zelf in de buurt van Hoogeveen, dus ik heb wat reistijd, maar dat is wel prettig. We hebben soms best complexe projecten en in de auto kan ik goed nadenken.”

 

Wat gebeurt er als jij er een dag niet bent?

“Oei. Dat kan wel eens lastig zijn. We leveren maatwerk en de dagen lopen altijd anders dan je vooraf denkt. Vaak weet ik van klanten wel wat ze nodig hebben omdat dit met mij besproken is. Mijn collega’s moeten dan het wiel soms opnieuw uitvinden, maar ze redden zich daar vaak ook wel mee. Mocht ik een dag vrij zijn of op vakantie zijn, dendert de trein gewoon door.”

 

Hoe lang doe je dit al?

“Twee jaar geleden ben ik op deze positie bij Venema Verhuur gekomen door een overname. Ik werkte eerst bij Groenoord in de mechanisatie, maar vond dit een uitdaging. Ik ben geen eigen baas hier, maar in de praktijk komt het er wel op neer.”

 

Je had het net over complexe projecten. Vertel eens.

“Een trilplaatje voor de lokale aannemer is niet zo spannend, maar we hebben hier in de buurt ook scheepsbouw en industrie en we leveren ook aan evenementen. De orderportefeuilles in de scheepsbouw lopen over op het moment, dus bij ons is het ook druk. Soms staan machines van ons maanden of zelfs jaren bij een klant – sommige van onze machines heb ik nog nooit gezien, zo lang zijn ze al weg. Maar andere machines moeten in korte tijd naar verschillende plaatsen en dat luistert nauw. We hebben vier vrachtwagens, elk specifiek voor bepaalde materialen of machines. En het komt voor dat machines onderweg van de ene op de andere moeten worden overgeladen om de puzzel passend te krijgen. De planning is elke week weer een uitdaging, want je weet nooit vooraf wat je tegenkomt. Mijn werk is vaak ook professioneel tetrissen: past het allemaal op een vrachtwagen en komt het allemaal op de juiste tijd op de juiste plaats. Het is continu schakelen, maar als je eenmaal in een fijne versnelling zit, gaat het ook als een tierelier.”