Leestijd: 1 minuut

Wat is je functie bij Pol & Dekker?

Mijn functie is technisch/commercieel mede eigenaar bij Pol & Dekker.

Hier werk ik - Rens Dekker - Pol & Dekker Machines in Hoogeveen

Rens Dekker

Hoe is dat zo gekomen?

Tijdens mijn opleiding tot monteur in Apeldoorn, zijn we in onze vrije tijd gestart met het in- en verkopen van machines. Met “we” bedoel ik Sander Pol en ik. Het was puur hobby-matig naast onze studie. Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in de Agri Trader, als kleine jongen ploos ik deze uit. We gingen vaak naar België om machines te bekijken en te kopen. Dat heeft erin geresulteerd dat we in 2018 samen officieel een bedrijf zijn gestart in machines. We konden ruimte huren bij Sanders vader, die een transportbedrijf runt.

Samen vullen we elkaar goed aan, Sander vaak voor het commerciële en ik meer voor het technische gedeelte. Al snel kregen we het dealerschap van Sunward grondverzetmachines in 2019 voor Noord-Nederland. Daarnaast doen we veel aan import en export van machines. Import vanuit China, zogenaamde budget machines, dit is ontstaan door het gebrek aan gebruikte machines op de Nederlandse markt.

Ook verkopen we GPS-systemen die we zelf importeren voor trekkers, een goed alternatief voor de gerenommeerde merken. Daarnaast importeren en verkopen we heftrucks van het merk EP.

 

Wat doen jullie nog meer?

Vanuit de markt kregen we ook vragen of we online onderdelen verkopen. Dat resulteerde in een nieuwe website www.pedcon.nl, (een samenvoeging van pol en dekker constructie) waar we voor de grondverzet kantelbakken, graafbakken en sinds kort ook sloophamers verkopen. We hebben een 2e website www.grondverzet-shop.nl waar we pennen en bussen en rupsbanden aanbieden.

We proberen op allerlei manieren klanten te adviseren en te begeleiden bij de aanschaf van machines, wat telkens weer een uitdaging is. We maken een stormachtige groei door de laatste tijd.