Leestijd: 2 minuten

HVD Las- en Constructiewerk is jouw bedrijf. Hoe ben je begonnen?

Hendry van Dommelen: “Dat klopt. Een jaar of vier, vijf geleden ben ik voor mezelf begonnen vanuit mijn hobby: werktuigen opkopen en opknappen. Gaandeweg ben ik steeds een dag minder bij mijn baas gaan werken, en meer voor mezelf, totdat ik de stap heb gezet om me volledig op mijn eigen bedrijf HVD Las- en Constructiewerk te richten. Dat was een spannende, maar welk goede stap. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad.”

Hier werk ik - Hendry van Dommelen - HVD Las- en Constructiewerk in Wijhe - agri trader

Gerda en Hendry

Wat doe je zoal?

“Zoals de naam al zegt: las- en constructiewerk. Wij richten ons op aanbouwdelen voor kranen, shovels en tractors. Denk dan aan schuiven, kuilwalsen, balenklemmen, veegmachines, stro- en balenprikkers, voerbanden, containerhaken. Maar we maken ook staalconstructies zoals spanten voor stallen en schuren, en sinds kort ook stalinrichting. Dat is ook las- en montagewerk. Daar krijgen we steeds meer vraag naar. Daarnaast doen we ook nog onderhoud en service. Als er iemand met een kapotte hydrauliek staat, kunnen we daar ook mee helpen.”

 

Waar ligt de nadruk op?

“Toch vooral de aanbouwdelen. We maken alles zelf, van het tekenen tot en met het lassen, helemaal op maat. We zijn goed in dingen die niet standaard te koop zijn. Doordat we het zelf maken, kunnen we reageren op specifieke vragen en makkelijk schakelen. Zo zijn we voor een klant bezig met een schuif voor op een 28 ton-shovel. Dat is echt maatwerk, want het bestaat niet. Meedenken met de specifieke situatie van de klant en goede kwaliteit en service leveren is het belangrijkste.”

 

Wie en wat zijn je klanten?

“We leveren aan bijvoorbeeld grondverzetbedrijven, landbouwmechanisatiebedrijven, loonwerkers, hoveniers, veehouders. Onze klanten zitten door heel Nederland, maar we bedienen ook bedrijven in België en Duitsland.”

 

Wat zijn je plannen voor het nieuwe jaar?

“Ik ben heel tevreden met wat we doen en wat we hebben neergezet tot nu toe. Ik hoef niet zo nodig te groeien in omvang. Als klein bedrijf kunnen we de service en kwaliteit bieden waar we voor staan en dat moeten we wel aan blijven kunnen zonder er heel veel mensen bij te moeten halen. We zouden wel graag het laswerk wat verder uitbreiden en nog wat meer doen in stalinrichting.”

Je spreekt van ‘wij’. Wie zijn ‘wij’?

“De hele familie werkt mee. Mijn vrouw Gerda zit op kantoor en doet onder meer de administratie en Facebook en Instagram. Mijn ouders helpen mee met bijvoorbeeld service en logistiek. En voor lassen, montage en onderhoud heb ik regelmatig hulp van een aantal zzp’ers.”