Leestijd: 2 minuten

Guus, wat doe jij bij Broekveldt?

Guus van Kampen: “Ik ben servicemonteur. Dat houdt in dat ik onderhoud en reparaties uitvoer en storingen lokaliseer en oplos aan grondverzet- en bouwmachines. Meestal doe ik dat op locatie.”

Hier werk ik - Guus van Kampen - Broekveldt Grondverzet - Agri Trader

Waar is dat, ‘op locatie’?

“Broekveldt is JCB-dealer voor Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, de Noordoostpolder en Noord Flevoland, dus ik kom op nogal wat plaatsen. Overal in Noord-Nederland waar machines van onze klanten draaien. Dat kan van alles zijn: van een agrarisch bedrijf in het puntje van Groningen tot een groot bouwproject onderin Twente. Eerst had ik de oude bus van een collega, maar nu heb ik mijn eigen bus, die ook ’s avonds mee naar huis gaat.”

 

Werk je aan specifieke machines?

“Broekveldt is hoofddealer voor JCB, dus het zijn overwegend machines van dat merk. Dat is al een heel breed pakket dat varieert van graafmachines, wielladers, verreikers, heftrucks, dumpers en verdichtingsmachines. Daarnaast doen we ook wel machines van andere merken, maar dat is heel beperkt.”

 

Hoe ben jij hier zo in terecht gekomen?

“Eigenlijk wilde ik iets met tractors. Dat was het idee toen ik aan de opleiding begon. Via mijn stage in 2018 kwam ik bij Broekveldt terecht. Ik kwam erachter dat ik die andere machines eigenlijk veel leuker vond. Het is breder en gevarieerder, want ik ben ook bezig met hydrauliek, elektronica, motortechniek en constructiewerk.”

 

En je bent blijven hangen?

“Toen ik een tussenjaar had, kon ik hier aan de slag. Het is een fijn bedrijf, met fijne collega’s. Ik heb veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. Vervolgens heb ik nog wel niveau 4 gehaald via Broekveldt. Ik kan me ook blijven ontwikkelen, want een paar keer per jaar hebben we cursussen over verschillende machines, nieuwe technieken, enzovoorts.”

 

Broekveldt heeft een vacature voor een monteur. Wat zou die nieuwe collega moeten weten?

“Het is een fijne club collega’s, die altijd bereid zijn om mee te denken als dat nodig is. We werken heel zelfstandig, maar als het grote klussen zijn gaan we er ook wel met zijn tweeën heen. Als we het op locatie niet kunnen oplossen, gaat een machine naar de werkplaats. Een monteur in de werkplaats in Tynaarlo krijgt dus vaak uitdagende klussen, als wij het op locatie niet kunnen oplossen. Bijvoorbeeld grotere hydrauliek- of transmissiewerkzaamheden.”