Leestijd: 2 minuten

Vertel eens wat Dam Beton allemaal doet?

Germ Dijkstra: “Kort samengevat: alles wat met betonmortelproducten te maken heeft, voor aannemers en de agrarische sector. Denk dan aan betonblokken, keerwanden, heipalen, vloeren, kavelpadbetonplaten, goten, betonroosters, en dergelijke. We zijn zowel productiebedrijf van prefab beton als handelsbedrijf. We hebben bijna alles wat een agrariër of aannemer nodig heeft.”

Hier werk ik - Germ Dijkstra - Dam Beton in Akkrum - Agri Trader

Germ Dijkstra

Wat is jouw taak daarbij?

“Ik zorg ervoor dat het proces gestroomlijnd verloopt. Mijn focus ligt vooral op de natte betonmortel, dus voor de weg. Het hele proces van verkoop, planning en logistiek aansturen ligt bij mij op kantoor. Alles gaat via mij, tot zelfs het regelen van een noodchauffeur. Het was een bewuste keuze om dat vanaf kantoor te coördineren zodat het productiebedrijf zich alleen maar hoeft te concentreren op het productieproces.”

 

Op je visitekaartje staat ‘verkoop’, maar dat klopt dus niet helemaal?

“Ik ben een beetje verkoper, een beetje office manager, een beetje planner, een beetje crisismanager. Een beetje van alles. Om het aan een Amerikaanse kennis uit te leggen heb ik wel eens gezegd dat ik overall manager concrete ben. Dat komt nog het dichtste in de buurt. Beton is een simpel product, maar de logistiek en de planning zijn dat juist niet. Als er een kilometer betonpad moet worden gelegd bij een boer en het zeikt van de regen, heb ik alle geplande betonwagens staan die niet wegkunnen omdat het werk niet kan worden uitgevoerd op dat moment… Het is dan mijn taak om dat te managen.”

 

Hoe lang doe je dat al?

“Ik ben hier bijna acht jaar geleden begonnen als specialist sierbestrating, maar daarmee zijn we een jaar of drie, vier geleden gestopt. De heipalen en betonmortel werden steeds belangrijker, het productiebedrijf is fors gegroeid en heeft zich sterk ontwikkeld. Het was een logische keuze om ons volledig op de betonproducten en -productie te gaan richten.”

 

Hoe ben je hier terecht gekomen?

“Ik werkte hiervoor bij een bedrijf in sierbestrating en zo ben ik bij Dam Beton terecht gekomen. Daarvoor was ik bakker, net als mijn vader. Dat heb ik tien jaar gedaan. Het is een maffe samenloop van omstandigheden geweest dat ik in een commerciële functie in de beton terecht ben gekomen, waar ik geen spijt van heb. Dit werk past heel goed bij me en het bedrijf en de collega’s ook.”

 

Wat is er zo bijzonder aan dit bedrijf?

“Dam Beton is een dynamisch bedrijf met een no-nonsenscultuur. Het is een familiebedrijf – vader en twee zoons – en al generaties een begrip op het gebied van agrarisch beton.”