Leestijd: 2 minuten

Hier werk ik Elena Guardo - bij BartsParts in Leiden

Je komt uit Spanje. Hoe ben je in Nederland terecht gekomen?

Elena Guardo: “Ik kom uit Madrid, maar met mijn Nederlandse man en drie kinderen besloten we naar Nederland te gaan. Ik woon en werk hier nu tweeënhalf jaar. Ik heb hiervoor veel in de IT en in de telecommunicatie gewerkt, voor grote multinationals en de Europese Commissie. Kortom, veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Mijn interesse is altijd uitgegaan naar start-ups. Als freelancer heb ik kleinere, nieuwe bedrijven geholpen om verder te komen en te groeien. Het is mooi als dit dan ook een succes wordt.”

Kun je iets vertellen over BartsParts?

BartsParts.nl is een online platform met onderdelen en accessoires voor bedrijven in de agribusiness: boeren- en loonbedrijven en alle andere ondernemers met tractoren en landbouwmachines. Zelfs hobbyisten met oldtimer tractoren weten ons te vinden. We hebben zo’n honderd dealers van ruim 450 merken in (op dit moment) vijf landen, die allerlei onderdelen in huis hebben om hun klanten snelle service te kunnen bieden.

Dit betekent dat ze regelmatig met voorraad blijven zitten. Omdat de klant overstapt op een andere (nieuwere) machine, of omdat er nauwelijks vraag naar is in de eigen klantomgeving. BartsParts werkt eigenlijk als tussenpersoon. Want er zijn wel degelijk bedrijven en ondernemers die deze onderdelen nodig hebben. In ons virtuele magazijn vind je daarom wel 300.000 verschillende artikelen van alle dealers die ze aanbieden. Van het kleinste schroefje tot een nieuwe motor tot de complete achterkant van een combine.”

En wat is jouw functie hier?

“Ik werk hier nu een jaar – eerst op projectbasis, nu in vaste dienst – als marketing & business development director. Een hele mond vol, maar het komt er kortweg op neer, dat ik me bezighoudt met aan de ene kant onze dealers en aan de andere kant onze klanten. Ik zorg voor de marketing, acquisitie en publiciteit.

We hebben klanten over de hele wereld. Soms gaat het maar om een simpel onderdeel als een filter. Zo bezien dragen we met BartsParts bij aan een duurzamer wereld. We kunnen concreet helpen en ervoor zorgen dat tractoren en machines langer meegaan.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Het bijdragen aan een duurzamer wereld vind ik belangrijk en heel positief. Ook vind ik de agrarische wereld erg prettig om in te werken. Iedereen is aardig en vriendelijk, er wordt altijd tijd gemaakt en naar je geluisterd. Ik moet zeggen dat het me sowieso goed bevalt hier in Nederland. Er wordt hier hard gewerkt, maar het is goed georganiseerd. Ik vind het een fantastisch land om te wonen.”

Wat brengt de toekomst voor BartsParts?

“We groeien snel, maar dat willen we ook. Op dit moment werken we nog met een relatief klein team. Oprichter en mede-eigenaar Arno Verkleij, ICT’ers Nick van Gilst en Harro Rauwerdink, CEO en mede-eigenaar Niels de Vries en natuurlijk ikzelf. We hebben een Nederlands platform, een Duitstalige voor de Duitse en Oostenrijkse markt en een Engelstalige site voor de internationale markt. Nog in 2019 willen we ook een Italiaanse, Spaanse, Franse en Poolse website uitrollen. We zijn erg ambitieus inderdaad, maar wij hebben er veel zin in.”