Leestijd: 2 minuten

hier werk ik Walter en Cindy van Summeren WvS Hydrauliek- en reparatieservice

Vertel eens wat jullie precies doen.

Walter van Summeren: “WvS Hydrauliek- en reparatieservice doet onderhoud en reparaties in de breedste zin van het woord. Onze specialisatie is hydrauliek, maar ook voor andere onderdelen en service aan grondverzetmachines, landbouwvoertuigen en vrachtwagens kan de klant bij ons terecht. Van grasmaaiers tot laswerk aan een kraan.” Cindy van Summeren: “Vergeet ook de machinehandel en hoogwerkerverhuur niet. We hebben zeventien hoogwerkers in de verhuur.”

Hoe is dat zo begonnen?

Walter: “Ik heb een agrarische achtergrond en werkte bij een loonwerker en later bij een steenhandel en transportbedrijf. Bij beiden hield ik me al bezig met machinebouw en -ontwikkeling. Door cursussen en in de praktijk heb ik me steeds verder gespecialiseerd in techniek en met name hydrauliek. Toen ik zelf een keer stil stond met een kraan waarvan een slang kapot was, vond ik het tijd om voor mezelf te beginnen. In 2006 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In 2007 ben ik als zzp’er met het bedrijf begonnen.”

Zijn jullie direct samen aan het werk gegaan?

Cindy: “We zijn getrouwd een half jaar nadat we met de zaak zijn begonnen. Ik hielp van het begin af aan mee. In het begin deden we er nog ander werk naast – buxusbollen rooien – wat betekende dat het dag en nacht rennen en vliegen was. Acht jaar lang hebben we het met ons tweeën gedaan. We riepen dat we geen personeel wilden. Op een gegeven moment kon het gewoon niet meer; ik stond ook tot diep in de nacht slangen te persen als het nodig was. Inmiddels hebben we een man of vijf personeel, maar we doen zelf ook nog steeds alles hoor.”

Wat doe je dan allemaal?

Walter: “Ik onderhoud de contacten met klanten – loonwerkers, grondverzetbedrijven, hoveniers, afvalverwerkers en de industrie – maar ik assisteer ook net zo makkelijk in de werkplaats of ga mee de weg op. We hebben twee bussen waarmee we snel en op locatie slangen kunnen persen en storingen kunnen oplossen, zodat een machine snel weer in productie kan. Zorgen dat het werk van de klant door kan gaan, is iedere dag de kunst voor ons.” Cindy: “Ik hou me nu vooral bezig met het administratieve deel en orders afhandelen. We hebben een groot magazijn met onderdelen om slangen te persen en hydraulische systemen op te bouwen. En we zijn volop bezig met nieuwbouw. We zijn indertijd begonnen in de stal van het ouderlijk huis en gaandeweg werden er meer stallen en delen van de schuur bij betrokken. We moeten nu te vaak nee zeggen, het is een wirwar van stallen en ruimtes, dus het is tijd om nieuw te bouwen en uit te breiden.”