Leestijd: 2 minuten

Wat is Trendy Eco?

Marleen Doldersum: “We hebben verschillende bedrijven en webshops die onder die paraplu van Trendy Eco opereren, waaronder trendyverwarmen.nl, trendypelletkachel.nl en trendylubrication.nl. Met die bedrijven leveren we onder meer pelletkachels en aanverwante producten voor verwarming en koeling, maar ook zonneboilers. Trendy Lubrication levert olie- en vetpompen voor garages en landbouwmechanisatie.”

Het zijn veel verschillende activiteiten. Hoe is dat zo gekomen?

Henk Doldersum: “We zijn begonnen als webshop voor smeermiddelen en waren daarvoor bij een bedrijf in Italië. We hadden al ideeën over pelletkachels, maar hadden nog geen leverancier gevonden die de producten kon maken die we wilden. Toevallig kwamen we langs een fabriek waar we even zijn gaan kijken. Die mensen spraken helemaal geen Engels, dus communicatie was in het begin een beetje lastig, maar via een medewerker die Engels sprak, konden we daar toch zaken doen. Van daaruit zijn we verder gegaan, ook met biomassaketels. We komen nog steeds jaarlijks in Italië, voor presentaties van nieuwe producten, en voor trainingen en cursussen.”

Hier werk ik - Henk en Marleen Doldersum - Trendy Eco in Anerveen - Agri Trader (1)

Henk en Marleen Doldersum

Wat hebben smeermiddelen en verwarming met elkaar te maken?

Henk: “Met de smeermiddelen en olie- en vetpompen waren we al actief in de agrisector en de kachels passen daar ook bij. Die leveren we namelijk vooral aan loonwerkers, om de werkplaatsen te verwarmen. Als je gewoonlijk een paar maanden voor 50 tot 100 euro per dag aan diesel verstookt voor de verwarming, heb je de investering voor een pelletkachel snel terugverdiend, want pellets stoken is een stuk goedkoper. Zeker als je ze per bigbag bestelt. Een pelletkachel is goedkoop en schoon, en doordat je lucht verwarmt is het snel warm. Je hebt zo een rendement van 30 tot 33 procent. In de zomer zet je de kachel uit en de ventilator aan. Het buizensysteem dat je gebruikt om een ruimte te verwarmen kun je ook gebruiken om te koelen.”

Jullie doen alles zelf?

Marleen: “Ja. Ik verzorg de webshops, doe de administratie en help bij subsidieaanvragen. Henk verzorgt de service en alle technische zaken. Voor installatie, service en onderhoud ter plaatse werken we met zzp’ers. We werken in heel Nederland. Behalve de webshops hebben we hier in Anerveen een bezichtigingslocatie voor diverse soorten kachels. Als mensen meer willen weten, kunnen ze hier komen kijken, maar we kunnen ze ook in contact brengen met andere gebruikers, die de kachels gebruiken in bijvoorbeeld bedrijfshallen, om te kijken hoe het in de praktijk werkt. De ervaringen van anderen zijn de beste reclame.”