Leestijd: 2 minuten

Waar werk je?

Tom Kenkhuis: “Ik werk vier dagen per week bij een melkrobotleverancier. Daarnaast hebben we thuis een landbouwbedrijf met zestig koeien. Sinds januari heb ik de webshop Landbouwkentekenmonteren.nl. Het idee voor de webshop is ontstaan toen ik thuis in mijn werkplaats bezig was met de kentekenregistratie voor de shovel. Ik wilde het netjes doen, met een lampje erboven, en kwam er zodoende achter dat er eigenlijk niet veel was voor de montage van een kenteken op een landbouwvoertuig. Zo is Landbouwkentekenmonteren.nl ontstaan.”

Hier werk ik - Tom Kenkhuis - Landbouwkentekenmonteren.nl

Waarom is een kenteken op een landbouwvoertuig monteren zo lastig? Dat is toch een kwestie van een paar schroefjes en klaar?

“Zo makkelijk is het niet. Een kenteken was niet verplicht en dus is er op veel machines en voertuigen geen plaats gereserveerd voor een kentekenplaat. Alleen voor een driehoekje. Sinds 1 januari is het wel verplicht. Tenminste, het is nu een overgangsfase want vanaf 2025 moet elk landbouwvoertuig dat ook op de openbare weg komt, een kentekenregistratie hebben. Maar ja, als er geen rekening mee is gehouden, waar laat je zo’n kentekenplaat dan? En liefst nog een beetje netjes? Daar heb ik een oplossing voor bedacht.”

 

Wat dan?

“Ik heb houders met een frame bedacht, rvs en kunststof, waardoor je elk type kentekenplaat – langwerpig of vierkant, groot of klein, nieuw of voor oldtimers – netjes en veilig op de gewenste plaats van een landbouwvoertuig kunt monteren. Inmiddels zijn er 32 verschillende frames, en er komen er steeds meer bij, want de vraag vanuit met name de landbouwmechanisatie is heel divers. Die mechanisatiebedrijven zoeken ook modellen die ik nog niet heb. Niet alleen wat vormen betreft, of op maat voor bepaalde voertuigen, maar ook wat extra toepassingen betreft. Daar doe ik dan wat mee. Zo heb ik frames waar een lampje is ingebouwd, maar nu ook rvs-houders met achteruitrijcamera, goed beschermd tegen weersomstandigheden. Die ontwikkelingen gaan door en van het ene idee komt het andere.”

 

Het klinkt alsof er meer in zit dan een bijbaantje!

“Ik ben nu dagelijks met de webshop bezig: bestellingen aannemen, verwerken en versturen, de voorraad op peil houden, nieuwe ideeën uitwerken. Het wordt steeds drukker en dat is wel leuk natuurlijk, want dat betekent dat Landbouwkentekenmonteren.nl in een behoefte voorziet. De melkrobotleverancier en de boerderij gaan voor, maar wie weet hoe het over twee maanden is… Ik besef wel dat het een tijdelijk iets kan zijn, want over een paar jaar is alles voorzien van kentekens en houden fabrikanten er ook rekening mee dat die kentekenregistratie verplicht is. Daarom hebben we er ook allerlei soorten lampen bij speciaal voor landbouwvoertuigen.”

 

Wil jij meer informatie over de registratie-en kentekenplaatplicht? Klik dan hier en bestel het informatie magazine.