Leestijd: 3 minuten

Hoe ben je bij Van Engelen BV terecht gekomen?

Christian Tepperik: “Als klein jongetje ging ik al graag met mijn vader mee, die vertegenwoordiger was in onderdelen voor de land- en tuinbouwsector. Zo kwam ik al vroeg in aanraking met de agrarische sector én met het vak. Bij mijn eerste werkgever heb ik vijf jaar gewerkt en via een BBL-traject mijn diploma Detailhandel behaald. Landbouw- en melkmachines en even later tuin- en parkmachines behoorden tot mijn pakket de laatste acht jaar. Ik kom uit Heeten, vlakbij Raalte, en ik kocht samen met mijn vriendin een huis in Nunspeet, waar zij vandaan komt. Vlak daarna zag ik de vacature voor vertegenwoordiger bij dit bedrijf online staan. Na mijn sollicitatie kon ik per april 2020 van start. Ik werk hier dus nu zes maanden.”

Kun je iets vertellen over Van Engelen BV?

Christian Tepperik - Van Engelen BV in NunspeetLandbouwmechanisatiebedrijf Van Engelen BV bestaat sinds 1974 en mag zichzelf een begrip op de Veluwe noemen. Het is een middelgroot en vooruitstrevend bedrijf met korte lijnen. In totaal zijn er dertien man personeel, waarvan drie vertegenwoordigers. We zijn New Holland-dealer en daarnaast van topmerken zoals Giant, Kärcher, Volvo, Vicon, Veenhuis en Bomag. Verder doen we in occasions en hebben we uiteraard een eigen werkplaats voor onderhoud en reparatie. Service staat bij ons echt op 1. Onze klanten vind je met name in het gebied tussen Amersfoort en Zwolle in de landbouw en industrie.”

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?

“Ik begin de dag om 8.00 uur met een bak koffie op de zaak en een bespreking met mijn collega-vertegenwoordigers. We spreken door wat we de vorige dag hebben gedaan, overleggen wat we gaan doen, zoeken zaken uit en zetten ze op papier. Daarna ga ik op pad, klanten bezoeken. Soms kom ik tussen de middag of aan het einde van de dag nog even terug voor een bakkie, soms komt dat er niet van. Ik vind het sowieso prettig dat ik binnen twee minuten op de zaak ben, in mijn vorige baan moest ik ruim een half uur rijden. Ik ben verantwoordelijk voor bestaande klanten van Van Engelen en geef ze graag de aandacht die ze verdienen. Ik inventariseer hun wensen en adviseer en begeleid ze waar nodig. Ook beheer ik nieuwe klanten in de industriebranche. Na dit halfjaar durf ik gerust te zeggen dat het goed gaat.”

Wat vind je het leukst aan jouw baan?

“De afwisseling en de vrijheid om mijn dagen in te delen. Hier hoort ook een bepaalde verantwoordelijkheid bij die ik graag draag. Uiteraard werken we als team samen, maar als ik een machine verkoop, dan regel ik ook dat het transport en het papierwerk in orde komen. Bovendien vind ik de landbouwsector op een positieve manier uitdagend. Veel verschillende producten, veel vraag en dus eigenlijk elke dag handel. Dat past mij goed.”

Welk effect heeft het coronajaar 2020 op jullie?

“Gelukkig hebben wij er nauwelijks last van ondervonden. In onze winkel en in de werkplaats hebben we natuurlijk de nodige maatregelen genomen. Ook hebben we even pas op de plaats gemaakt voor wat betreft de klantbezoeken. Maar klanten benaderden onszelf na verloop van tijd, want er moest toch wat gebeuren. Inmiddels hebben we onze draai gevonden in hoe we dit het best kunnen aanpakken en houdt iedereen rekening met de veiligheid en de afstand. We merken dat klanten afwachtend zijn, onzeker over wat de toekomst brengt. Daarentegen is het in de industrietak heel druk.”

Christian Tepperik -Van Engelen BV in Nunspeet