Leestijd: 2 minuten

Vertel eens, wat doe je allemaal?

Sjors Bosmans: “Ik ben eigenaar van Bosmans Machines BV in Neer. En wat dat allemaal inhoudt: ik doe de inkoop en verkoop en regel alles rondom offertes maken, leasecontracten, transport, onderhoud, garanties, administratie, adverteren enzovoorts. Kort samengevat bestaat mijn dag uit regelen en het bedrijf leiden. Geen dag is hetzelfde.”

Hier werk ik - Sjors Bosmans - Bosmans Machines BV in Neer - Agri Trader

Sjors Bosmans

Doe je dat alleen?

“We zijn met een team van drie man: Bart doet verkoop en service en Niels is chauffeur en monteur. Verder huur ik regelmatig zzp-chauffeurs en monteurs in. Dat scheelt echt heel veel.”

 

Hoe ben je begonnen?

“Na de opleiding landbouwmonteur ben ik monteur geweest bij een mechanisatiebedrijf. Vanuit mijn hobby ben ik in de handel van tractors terecht gekomen en sinds 2013 heb ik mijn eigen bedrijf Bosmans Machines BV. Het begon met vooral landbouwtrekkers, maar gaandeweg is het meer overgegaan op minitrekkers en later ook shovels, bouwmachines, minigravers en de bijpassende aanbouwdelen. De vraag naar het ene leverde namelijk ook vraag naar het andere op en ik wilde geen ‘nee’ verkopen. Vorig jaar zijn we verhuisd naar Dries 27 in Neer en daar konden we uitbreiden naar 1700 meter loods op een groot terrein, met machineopslag, werkplaats, wasplaats, kantoor, kantine enzovoorts.”

 

Wat betekende dat voor je bedrijf?

“Dat we uitgebreide service kunnen bieden en machines uit voorraad kunnen leveren. In hoofdzaak nieuw, maar ook wel gebruikt materiaal. We verkopen veel online en leveren nieuwe machines gratis aan huis af. Doordat we voorraad hebben, kunnen we dus ook snel leveren. Bij veel bedrijven moet je uit de folder kopen, maar bij ons dus niet. Als ik mensen blij kan maken met een snel geleverde, nieuwe machine, is mijn dag ook goed.”

 

Wie zijn je klanten en waar komen ze vandaan?

“Dat is heel breed: particulieren, paardenhouders, hoveniers, bouwbedrijven… Die komen uit heel Nederland, België, Duitsland en daar buiten. We hebben hier in Limburg (in de buurt van Roermond, red.) meer buitenland in de buurt dan binnenland, vlakbij de grenzen met België en Duitsland. Wat dat betreft zitten we wel gunstig, al gaat er zoveel online – via de website bosmansmachines.nl en via Facebook en Instagram – dat de locatie niet doorslaggevend is. Iemand uit Groningen die een nieuwe Giant of Kubota zoekt, weet dat hij die niet per se van dichtbij hoeft te bekijken, want is gewoon goed.”

 

Ik zie op de website dat je ook veel lease doet. Wat is daar het voordeel van?

“Lease is zeker 50 procent van wat we doen. Het voordeel is dat de klant toch een nieuwe machine heeft, maar die in termijnen kan betalen. Uiteindelijk is hij gewoon eigenaar en het is een stuk goedkoper dan huren.”

 

Je hebt ook pas een tank gekocht! Waarom dat dan?

“Gewoon, omdat ik het leuk vond om dat er ook eens bij te hebben en er handel van te maken. Het is een FV 432 APC MK2/1 uit 1964, met een achtcilinder Rolls Royce dieselmotor. Zo’n ding trekt een heel ander soort klanten natuurlijk, maar dat is ook leuk.”

 

Wat moet die kosten?

“Hij staat nu voor 25.950 euro te koop.”