Leestijd: 2 minuten

Hoe ben je bij Goldstone terecht gekomen?

Niels Stokhof: “Ik heb een landbouwopleiding gevolgd en werkte jarenlang bij een gemeente. Daar beheerde ik het wagenpark voor de reinigingsmachines, voor borstelen en vegen. Zelf ben ik een echte Ravo-man, een merk dat goed bekend staat in de markt. Na een aantal jaren merkte ik dat ik niet verder kon groeien. Bovendien stapte de gemeente over op een ander merk machines. In die tijd ontmoette ik Sander, de eigenaar van Goldstone Europe B.V. Bij hem kreeg ik de kans om chef werkplaats te worden. Die kans greep ik twee jaar geleden met beide handen aan.”

Hier werk ik - Niels Stokhof - Goldstone Europa B.V. in Vaassen - Agri Trader

Wat is Goldstone Europe B.V. voor bedrijf?

“Goldstone is gespecialiseerd in de in- en verkoop, verhuur en reparatie van veegmachines. Sander is deze onderneming elf jaar geleden gestart. We werken op dit moment met ruim zeven man. We vormen een jong team met genoeg technische kennis en we zijn allemaal VCA-vol gekwalificeerd. We repareren en reviseren alle merken veegmachines en onkruidmachines. Op dit moment hebben we ruim twintig machines klaarstaan voor de verhuur. Uiteraard leveren we ook alle soorten bijbehorende borstels en onderdelen. Inruil doen we ook, we hebben altijd verschillende machines in de verkoop. Natuurlijk zijn deze nagekeken in onze werkplaats en tiptop in orde.”

Waar zitten jullie klanten?

“Het makkelijke antwoord: door heel Europa. Maar de meesten toch in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Er zijn ook machines van ons beland in het Midden-Oosten, Oost-Europa en Scandinavië, waar ze bijdragen aan een schoner milieu. Onze klantenkring in Nederland bestaat vooral uit gemeentes, afvalverwerkers, hoveniers, loonwerkers en wegenbouwbedrijven.”

Wat spreekt je aan in jouw werk?

“Allereerst het stukje techniek. Dat is toch de aard van het beestje. Verder is het werk heel afwisselend. Ik beheer de helpdesk, stuur de jongens in de werkplaats aan en overleg indien nodig met Sander. Als er verder weg een reparatie moet gebeuren, ben ik vaak degene die op pad gaat. Ik zit in alle lagen, dat vind ik leuk. Binnen het bedrijf hebben we een erg fijne, gezonde sfeer en ik vind het leuk om klanten te helpen.”

Hoe komen klanten bij jullie terecht?

“Er zijn maar weinig bedrijven zoals het onze in Nederland, je kunt ze op één hand tellen. Maar dat zegt niet alles. Wat we terug horen: veel mond-tot-mond reclame én via Agri Trader bijvoorbeeld. Wij zijn bovendien sterk in het merk Ravo, een oerdegelijk Nederlands product. Het bestaat al sinds de jaren zestig. Met die jarenlange ervaring worden kwalitatief goede en robuuste machines gemaakt.”

Jullie bieden ook extra service. Vertel!

“Wij bieden nieuwe klanten die voor reparatie komen, onze zelf opgestelde handleiding. Wij geven instructie aan machinisten voor het besturen van de machine. Ook hebben we een reinigingsprogramma opgesteld. Het is namelijk van belang om de machine op de juiste manier in te zetten, maar ook om ‘m op een goede manier schoon te houden. Voor het behoud van de machine én om stilstand te vermijden. Dit wordt zeer gewaardeerd.”

Wat waarderen klanten nog meer?

“De korte lijnen, dat is onze kracht. We proberen de klant altijd zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Als het nodig is, dan rijden we met onze servicewagen naar de locatie. Dat heeft bij ons de grootste prioriteit. Stilstand willen we graag voorkomen.”