Leestijd: 3 minuten

Hier werk ik - Marijke Groenhof - Hofstra Handelsonderneming in Tijnje - Agri Trader

Handelsonderneming, wat mogen we ons hierbij voorstellen?

Marijke Groenhof: “Wij hebben een winkel en een webshop met uiteenlopende artikelen. Harold Hofstra, de eigenaar, is met twintig producten begonnen in 2004, en we hebben er, naar hij zegt, nu 1900. Maar ik denk zelf dat het er nog meer zijn. Van gereedschap tot ledverlichting, van houtkachels en -klovers tot werkkleding. Ook gaasproducten zijn erg in trek. We hangen aan alle artikelen een leuk prijskaartje, we proberen de goedkoopste te zijn. Veel van onze handel komt uit China, maar we kopen ook restpartijen op of uit faillissementen. Elk jaar gaan Harold en ik begin maart samen naar een grote beurs in Keulen om nieuwe producten te bekijken voor de inkoop. Een heel leuk uitje, maar ook heel verrassend.”

Webshop én winkel: hoe werkt dit?

“Onze winkel is drie dagen per week – dinsdag, vrijdag en zaterdag – open, maar onze klanten kunnen ook op de webshop (www.hofstra-tijnje.nl) zien wat we in huis hebben. Natuurlijk bezorgen we veel pakketten, maar er zijn ook genoeg mensen die graag hun product zien en aanraken. De fysieke winkel geeft een gevoel van vertrouwen. Dat snappen wij. Daarom komen klanten ook bij ons terug.”

Hoe ziet jouw dagelijkse werkdag eruit Marijke Groenhof?

“Ik houd allereerst de webshop bij. Elke week komen er vier tot vijf nieuwe producten bij, ik zorg dat er foto’s en een omschrijving online komen, kijk wat er nog op voorraad is en dergelijke. Ook regel ik de publiciteit via advertenties, op Facebook en op Marktplaats. Daarnaast spring ik in de winkel bij. Zoals gezegd komen klanten graag in de winkel langs en dat vind ik zelf ook leuk. Ik zit niet de hele dag achter de computer, maar heb ook contact met de mensen. Ze komen uit heel het land naar Tijnje toe, maar we hebben ook klanten uit België. Met de vaste klanten maak ik graag een praatje, we hebben een leuke band opgebouwd.”

Hoe ben jij hier terecht gekomen?

“Ik ben eigenlijk kraamverzorgster. Dat heb ik zeven jaar gedaan, een erg leuk beroep. Maar mijn vader handelde ook, naast zijn werk, en dat is me dus met de paplepel ingegoten. Toen de kinderen jong waren, ben ik een periode thuis geweest. Maar toen wilde ik toch wel graag aan de slag. Mijn man kende Harold en die zocht net iemand voor erbij om zowel de webshop als de winkel nog meer op de kaart te zetten. Dat vond ik wel een leuke uitdaging. In totaal werken we hier met zes mensen.”

Je bent de enige vrouw in het bedrijf met doorgaans mannelijke klanten…

“Dat klopt. En ik vind dat heel prettig. Ik word hier natuurlijk op handen gedragen haha. Nee, serieus, we hebben het heel gezellig met z’n allen. En mannen zijn gewoon duidelijk. Ook klanten, ze weten wat ze willen hebben, komen naar je toe, willen misschien nog wat extra informatie en rekenen af. Ik moet er niet aan denken om in een kledingwinkel te werken waar vrouwen tien broeken willen passen… Heel frustrerend lijkt me dat.”

Een paar keer per jaar houden jullie een veiling.

“Klopt, dat organiseert Harold. We hebben een grote hal verderop in het dorp en doen dit in samenwerking met Troostwijk. Mensen kunnen de producten komen bekijken en vervolgens online meebieden op de veiling. Een leuke andere manier van klantenbinding, die goed aanslaat.”

Marijke Groenhof onderhoudt ook hun account op www.agritrader.nl