Leestijd: 2 minuten

Wat is BePe Construction voor bedrijf?

Maayke Pol: “Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, vervaardigen, repareren en aanpassen van uitrustingsstukken voor met name graafmachines en wielladers. In 1996 zijn we begonnen met onderhoud en repareren van groot materieel en nu zijn we vooral bekend om onze eigen, grote uitrustingsstukken en bedenken we oplossingen volgens de wensen en vraag van onze klanten. Alles gebeurt in eigen huis bij ons in Eindhoven, van ontwerp tot productie. Onze klanten zitten vooral in het grondverzet, op- en overslag, sloop en recycling en de baggerindustrie, maar met – bijvoorbeeld – harken voor miniloaders ook in de agrisector.”

Hier werk ik - Maayke Pol - BePe Construction in Eindhoven- Agri Trader

Klinkt stoer! Wat is jouw rol in het geheel?

“Ik ben getrouwd met de eigenaar van BePe Construction, Bas Pol, en ik spring als een soort duizendpoot bij waar nodig. Als commercieel manager ben ik verantwoordelijk voor sales en marketing en bemoei me ook met finance en personeelszaken. Ik onderhoud de website www.bepeconstruction.nl, maar ik neem ook een deel van de sales op me. Ik heb een commerciële achtergrond, dus dat past me wel. Dat ik niet technisch onderlegd ben, is niet zo’n probleem. Ik kan altijd terugvallen op een geweldig team dat me snel kan voorzien van de antwoorden op de vragen die een klant heeft. Ik heb als vrouw toch vaak net een iets andere benadering en dat wordt gewaardeerd. Ik voel me goed thuis in deze stoere mannenwereld.”

 

Wat is jouw grootste uitdaging in je werk?

“Toch wel personeelszaken. P&O is echt superleuk en een uitdaging, omdat de markt lastig is. We zijn altijd op zoek naar goede mensen. Op dit moment hebben we ruimte voor samensteller/lassers, een verspaner en een monteur. BePe Construction zit in Eindhoven, in de ‘slimme vierkante kilometers’ van Nederland. Dat betekent dat we concurrentie hebben van grote techbedrijven als ASML. Als er per jaar een handvol goede lassers van school komt, hebben die een ruime keuze. Wij zijn als klein familiebedrijf misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar hebben jonge mensen veel te bieden.”

 

Zoals? Wat is er leuk aan werken bij BePe Construction?

“Werken in een fijn team, met veel eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Er is ruimte voor eigen ideeën, voor ondernemerschap. Een lasser/samensteller denkt zelf oplossingsgericht mee in het hele proces, van A tot Z. Dat ook het contact met de klant belangrijk is en gewaardeerd wordt, zie ik terug in de marketing, als ik een vacature op Facebook zet bijvoorbeeld. Klanten taggen dan iemand die ze kennen: “Dit is een leuk bedrijf om te werken!” We nodigen mensen dan altijd eerst uit voor een kop koffie: kom maar eens kijken of wij bij jou passen en jij bij ons. We zijn een team van rond de twintig mensen; vakspecialisten met hart voor het bedrijf en hun vak. Dat team is belangrijk, want we doen het samen. Mensen moeten dus bij het team passen en andersom.”

 

Zoek jij nog een stageplek en lijkt het je leuk om stage te komen lopen bij Agri Trader? Wij zoeken namelijk nog een marketing stagiair vanaf september 2020 t/m februari 2021.
Neem contact met ons op en wie weet zien we jou binnenkort op kantoor.