Leestijd: 2 minuten

Hier-werk-ik---Gijs-Giesbers---Gecomi

Wat is jouw functie bij Gecomi?

Gijs Giesbers: “Ik ben verkoopadviseur, of sales manager als je het hip wilt zeggen. Het komt erop neer dat ik, samen met een collega, verantwoordelijk ben voor de verkoop van de producten die Gecomi te bieden heeft. We werken hier met een team van in totaal tien tot twaalf mensen. Dat voltallige team, met magazijn en werkplaats, is heel belangrijk als ondersteuning van de verkoop. Zonder de inzet van het hele team werkt het niet.”

Wat voor producten zijn dat?

“Wij zijn regionaal dealer voor tractoren van Deutz Fahr en importeur van beregeningsapparatuur van het Italiaanse merk Marani. We zien in de regio hier, waar de traditionele verdeling tussen veeteelt en akkerbouw ongeveer fifty-fifty is, een verschuiving richting akkerbouw. Daarom hebben we sinds kort ook aardappelmachines van AVR in het assortiment. Dat nieuwe merk erbij is mede een idee van mij. Ik vind het leuk om mee te denken over strategieën en productlijnen.”

Het is dus meer dan alleen verkopen?

“Ja, en dat was ook één van de redenen om hier te komen werken. Ik ben hier nog niet zo lang: sinds april 2018. Hiervoor heb ik ruim twaalf jaar bij een ander landbouwmechanisatiebedrijf in de buurt gewerkt, maar ik kwam daar niet verder met mijn ambities, dus ben ik om me heen gaan kijken. Ik wilde graag hier in de regio blijven, omdat ik me hier thuis voel. Bij Gecomi valt dat allemaal net wat beter op zijn plaats. Ik wil hier proberen mijn ambities waar te maken. Het is een bedrijf dat al sinds 1965 bestaat en dat groot is geworden in de beregeningsapparatuur. De klantengroep is erg divers: elke klant is verschillend. Dat vraagt om flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Dat schakelen maakt het leuk en uitdagend. Ik heb het erg naar mijn zin.”

Met de droge zomer was het zeker wel erg druk dan?

“Ja, nou! Het was stevig aanpoten, maar ik viel met mijn neus in de boter wat dat betreft. Door de grotere verkoopcapaciteit konden we ook groeien, naar zo’n honderd haspels per jaar. Daarvan is ongeveer tachtig procent rechtstreeks via ons verkocht en zo’n twintig procent via ons dealernetwerk. Dit netwerk proberen we de komende tijd ook uit te breiden. Marani is een mooi merk om te verkopen. De prijs-kwaliteitverhouding is goed, de beschikbaarheid is goed, ze hebben korte levertijden, dus we kunnen klanten snel helpen. Dat is fijn werken.”

Vorige artikel
Volgende artikel