Leestijd: 2 minuten

Deze maand in de rubriek hier werk ik Gert-Jan Kruitbosch die werkt bij Van Tongeren Trading in Apeldoorn.

Je werkt nog niet zo lang bij Van Tongeren Trading, toch?

Gert-Jan Kruitbosch(43): “Dat klopt. Sinds 1 januari 2020, dus net een jaar nu. De timing was wel apart: ik was net goed en wel onderweg toen de coronacrisis losbarstte. De bouw en de landbouw hebben niet stilgelegen, dus het werk ging bij ons ook gewoon door, maar een deel van de export lag wel stil. Daardoor hebben we intern een aantal dingen goed op de rit kunnen zetten.”

Hoe ben je bij Van Tongeren terecht gekomen?

“Ik had in het verleden al contacten gehad met John van Tongeren, de directeur-eigenaar, via gemeenschappelijke relaties en vanuit een eerdere functie bij een bedrijf in aggregaten. In die functie verliep het een beetje moeizaam. Verhuur is iets anders dan verkoop. Ik was daar niet helemaal op mijn plaats en was op zoek naar iets anders. Op een gegeven moment kwam ik weer met John in contact en zijn we in gesprek geraakt.”

foto van Gert-Jan Kruitbosch

En nu ben je daar technical sales representative.

“Dat is een duur woord voor technisch verkoper. Het is heel divers. Ik doe verkoop, maar ook voorraadbeheer op de website vantongerentrading.nl en werkvoorbereiding voor de werkplaats, waarbij ik ook zorg voor de inkoop van bijbehorende spullen. Dat doe ik samen met John, die zich meer op de inkoop is gaan richten, terwijl mijn focus meer op de verkoop ligt. Doordat we ons allebei kunnen concentreren op ons eigen gebied, vullen we elkaar heel goed aan, maar we kunnen ook elkaars werk overnemen als het zo uitkomt. Het werk kan zo altijd doorlopen, ook als één van de twee er even niet is of iets anders te doen heeft. We hebben een goede synergie samen.”

Is het heel veel anders dan waar je vandaan komt?

“Van Tongeren Trading is een handelsonderneming, gespecialiseerd in de in- en verkoop van (water)pompen en aanverwante producten, zoals buizen en slangen, en onderdelen. Een dieselmotor is een dieselmotor, daar hoef je me niets over te leren. Maar een waterpomp is heel andere materie. Daar had en heb ik wel een inhaalslag in te maken, maar door goed op te letten en veel met John mee te lopen, ben ik er redelijk snel in thuis geraakt.”

Het klinkt alsof je hier wel op je plaats bent en je ei kwijt kunt.

“Dat is ook zo. Misschien scheelt het dat ik inmiddels 43 ben en me meer bewust ben van wat bij me past. Bij Van Tongeren Trading zijn het vooral de diversiteit van de werkzaamheden en de afwisseling die me aanspreken. De contacten met mensen uit alle windstreken, binnen- en buitenland, en uit verschillende sectoren. Onze klanten zijn zowel boeren als mechanisatiebedrijven, maar ook aannemers, mensen uit de infrawereld of de mijnbouw. De toepassingen waarvoor ze een pomp nodig hebben, lopen ook nogal eens uiteen. Ik kan hier beslist mijn ei in kwijt, zowel in de contacten met klanten en het meedenken in oplossingen voor de vragen die ze hebben, als in de relaties met mijn collega’s.”

Naar het actuele aanbod van Van Tongeren Trading.