Leestijd: 2 minuten

Hier werk ik - Coen Nooijen - Marlomar Agri Trader

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

Coen Nooijen: “Het bedrijf was van de vader van een vriend van me. Hij vroeg of ik interesse had om bij Marlomar te komen werken. Dat had ik wel. Na een jaar was ik partner en voor de helft eigenaar. Nog eens twee jaar later heb ik ook de andere helft overgenomen. Dat is nu tien jaar geleden. Ik doe het samen met mijn vrouw, Wendy, en elf medewerkers.”

Wat doet Marlomar precies?

“Spuitwerk en schadeherstel van bedrijfswagens, trucks en landbouw- en grondverzetmachines. Wat de verdeling betreft moet je denken aan ongeveer 150 landbouw- en graafmachines per jaar, zo’n 100 trucks en om en nabij de 75 bedrijfswagens.

Van de machines is ongeveer 75 procent nieuw. Dat komt rechtstreeks van de importeur of dealer om in de bedrijfskleuren van de klant te worden gespoten. Bij trucks en bedrijfswagens is het juist andersom: ongeveer 75 procent is gebruikt en moet worden overgespoten voor de nieuwe eigenaar, een huisstijlverandering, of na schadeherstel.”

Vooral de machines zijn wel een uitdaging, zeker?

“Best wel. Trucks en bussen is meestal een kwestie van meters maken, redelijk rechttoe rechtaan, maar landbouw- en graafmachines is heel specialistisch werk. Dat wil en kan ook niet iedereen. Het zijn veel hoekjes en kantjes. Een machine moet grotendeels uit elkaar, alle onderdelen moeten worden geschuurd en gespoten, slangen en leidingen moeten zorgvuldig afgeplakt worden.”

Hoe gaat dat in zijn werk?

“We hebben in onze vestiging op industrieterrein Ekkersrijt in Son, bij Eindhoven, de beschikking over drie spuitcabines, variërend van zeven tot twintig meter lengte. Daardoor kunnen we bij Marlomar ook echt grote voertuigen, zoals trailers, kranen voor de wegenbouw, rooimachines, betonmixers, brandweerwagens, rijdende winkels – noem het maar op – spuiten.

We maken alleen gebruik van de beste grondstoffen voor reparatie- en spuitwerkzaamheden, zodat het duurzaam en van hoge kwaliteit is en voldoet aan de arbo- en milieuwetgeving. Op Facebook.com/marlomar.bedrijfswagenspuiterij staan wat filmpjes waarop je goed kunt zien wat er allemaal bij komt kijken.””

Wie zijn de klanten van Marlomar?

“Dat varieert van een zzp’er met een busje of een grondverzetbedrijf die een kraan in de bedrijfskleuren wil, tot fleet-owners als de Jumbo. We werken daarnaast veel voor dealers, importeurs en andere handelaren in het zuiden van het land.”