Leestijd: 2 minuten

Vertel eens, wat doe je zoal?

Arjan Wolfs: “Ik heb mijn eigen bedrijf – Arjan Wolfs Tractoren en Onderdelen, sinds 2015, voor in- en verkoop van tractoren en onderdelen, en reparatie. Ik ben gespecialiseerd in machines en onderdelen van McCormick International.”

Hier werk ik - Arjan Wolfs - Arjan Wolfs Tractoren in Alteveer

Hoe is dat zo gekomen?

“Ik ben er ingerold, vanuit mijn hobby. Ik ben opgegroeid met trekkers. Ik geloof dat het het eerste woord was dat ik kon zeggen als klein jochie! Ik ben er altijd mee bezig en er ging zoveel tijd in zitten, dat het uiteindelijk werk is geworden. Mooi toch, als je hobby je werk wordt? Soms is het ook wel een nadeel, want ik ben er echt altijd mee bezig, dag en nacht. Ook op vakantie. Ik kijk altijd wel of er niet nog ergens in de buurt wat staat.”

 

Vanwaar de belangstelling voor McCormick?

“Ook dat is toevallig zo gegroeid. Ik vind het een mooi merk, en er is veel vraag naar. Ik heb in de loop van de jaren een goed netwerk opgebouwd. Ik weet waar ik het halen moet en waar mijn klanten zitten.”

 

Wat is het belangrijkste bij jou?

“Het gewicht ligt toch wel op de onderdelenhandel. Vooral gebruikte onderdelen, maar soms ook nieuwe. En dan komt ook de reparatie om de hoek kijken. Dat deed ik eigenlijk niet veel, maar als je wat onderdelen verkoopt en de vraag komt erbij of je ze ook wilt inbouwen, dan zeg ik daar geen nee tegen. Veel te leuk om het niet te doen. Ik heb in mijn leven al zóveel trekkers uit elkaar gehaald voor onderdelen… Ik durf wel te zeggen dat ik met de ogen dicht een trekker uit elkaar kan halen en weer in elkaar zetten.”

 

Wie of wat zijn de klanten van Arjan Wolfs?

“Hobbyisten, verzamelaars, maar ook boeren en mechanisatiebedrijven. Dat is heel breed. Ze komen overal vandaan. Het begon met Nederland, België en Duitsland, maar inmiddels komen mijn klanten uit half Europa en zelfs uit Suriname.”

 

Dat zullen wel leuke contacten zijn dan, met hobbyisten die dezelfde passie hebben.

“Zeker! Als mensen langskomen om onderdelen op te halen, blijven ze vaak uren zitten. Met mensen met dezelfde interesses bouw je bijzondere connecties op. Er is zoveel om over te praten. Mensen nemen daar ook echt de tijd en de moeite voor. Een klant uit Brabant, Duitsland of België komt natuurlijk ook niet het hele eind naar Groningen gereden om na een kwartiertje weer rechtsomkeert te maken. Die blijft gezellig even plakken voor koffie en een babbeltje. Sommige klanten maken er zelfs een weekendje van.”