Leestijd: 3 minuten

Snoey is een echt familiebedrijf, vertel!

Arjan Snoey: “Mijn vader – die ook op de foto staat – is het bedrijf gestart van achter de keukentafel. Mijn moeder en broer maken ook deel uit van het team en dit jaar vieren we het dertigjarig jubileum. Ik heb ooit nog een klein uitstapje gemaakt naar een andere organisatie, maar kwam al snel weer terug. Kort gezegd verkopen en verhuren wij nieuwe en gebruikte (mobiele) generatoren. Ook hebben we mobiele lichtmastenwagens, verlengkabels, verdeelkasten, kabel- en slangenbruggen en kunststof rijplaten. Mijn vader zegt altijd: ‘Je moet niet al je eieren onder één kip leggen’. In deze coronatijden wordt dat heel duidelijk.”

Hier werk ik - Arjan Snoey - Snoey Generators in Rockanje - Agri Trader (1)

Wat is jouw functie bij Snoey Generators?

“Manusje van alles? We hebben een klein bedrijf, zoals gezegd, dus we pakken op wat moet gebeuren. Maar het meest houd ik me bezig met de verkoop, de administratie en het klantcontact. Alles behalve de afwas, haha. Ik ben ook regelmatig op pad om machines af te leveren en als het past in de tijd mag ik zelf graag sleutelen aan de machines. Ik houd van de afwisseling in mijn werk en daarnaast mag ik graag de klanten adviseren en zorgen dat zij tevreden zijn met onze service.”

Waar zitten jullie klanten?


“Met name in Zuid-Holland en Zeeland, maar ook internationaal: de Verenigde Staten, Nigeria, Zuid-Korea, Polen, Curaçao, tot aan Siberië aan toe. We zijn 24/7 bereikbaar en soms krijg ik midden in de nacht een telefoontje. Best speciaal als je bedenkt dat onze machines aan de andere kant van de grote plas staan.
Als het gaat over bepaalde sectoren, dan doen wij veel voor de evenementenbranche. Ja, dat ligt natuurlijk plat. Maar gelukkig hebben we de industrie en de agrarische sector nog. Want dat laatste gaat toch gewoon door. Met een generator breng je stroom waar dit niet is, dus boeren gebruiken ze voor het laden en lossen van uien en aardappelen, van het land in de tractor. Loonbedrijven weten ons te vinden als ze mest gaan opmengen of voor het pompen. Het is al met al ook bij ons wat rustiger, maar we hebben gelukkig voldoende werk.”

Jullie verhuren en verkopen het merk Himoinsa. Waarom hebben jullie hiervoor gekozen?


“Het is een Spaans merk dat we al vanaf de start van ons bedrijf hebben. We hebben een goed contact met Himoinsa. Ze vragen ons regelmatig om onze ervaringen met bijvoorbeeld nieuwe producten en innovaties. Dat wij hier als klein Nederlands bedrijf voor worden benaderd door de nummer 3 fabrikant van de wereld, is toch best leuk. Vorig jaar ben ik een week in Spanje geweest voor de laatste ontwikkelingen. Eén daarvan betreft ‘stage 5’-motoren. We wachten nu tot de eerste aggregaten geleverd mogen worden: een nieuwe uitdaging waar we vol spanning en enthousiasme naar uitkijken. Overigens verkopen we gebruikte machines van alle merken en leveren we generatoren van 1 tot 200 kVA, af en toe ook groter.”

Naast verhuur en verkoop zorgen jullie ook voor de service.

“Uiteraard zorgen we dat de bestelde machines op locatie terecht komen en – in geval van verhuur – weer worden opgehaald. We leveren ook alle toebehoren voor een degelijke en betrouwbare opstelling. Wij zorgen voor stoom op plekken waar het niet is; dan moet het wel werken. We onderhouden en repareren ons eigen machinepark, maar doen dit ook voor andere bedrijven en andere merken. Wij keuren volgens de norm NEN3140. We doen ook speciaal bouw. Een paar jaar geleden hebben we bijvoorbeeld alle machines van Den Hartogh Transport aangepast naar klantwens. Ons motto: kwaliteit gaat het altijd winnen. We horen het terug van onze klanten: ze waarderen onze service.”