Leestijd: 2 minuten

Hier werk ik Ard van der Steeg - Ultra Lite aanhangwagens en oprijplaten - Agri Trader (1)

Hoe ben je hierin gerold?

Van de Steeg: “Ooit ben ik begonnen met het bouwen van aluminium aanhangwagens. Daar is geen groot rijbewijs voor nodig, maar ze bieden wel een maximaal laadvermogen voor een schappelijke prijs. Een logische stap was die naar het maken van aluminium oprijplaten.”

Wat is het voordeel van aluminium rijplaten ten opzichte van staal?

“Het is vier keer lichter dan staal. Voer je het dubbel zo zwaar uit, dan is het zelfs sterker dan staal. Wij gaan voor kwaliteit ten opzichte van fabrieksproducten, die staan voor een steeds lichtere uitvoering. Wij noemen het ‘fabrieksblikjes’. Als hier de telefoon gaat, en dat is váák, dan vraag ik altijd direct door. Wij maken producten op maat. Voor de aanhangers geldt dat deze vaak voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Wij maken ze voor ZZP-ers en ondernemers die er -als voorbeeld- mini-gravers, dakkapellen èn afval mee willen vervoeren. Ze willen kunnen rijden, kiepen en vlak maken. Een multitransporter dus, en daarom vraag ik ze van alles op te meten, zodat de klant er ook echt mee kan doen wat hij voor zijn onderneming nodig heeft. Het wordt nooit een standaard aanhanger, er is er geen één hetzelfde.”

En hoe gaat dit met jullie core business: de oprijplaten?

“Voor de aluminium oprijplaten geldt dit in mindere mate, maar het product wordt wel helemaal met de klant doorgesproken. Wij maken ze voor boeren, bouwers, loonbedrijven en dergelijke. Als ze bellen voor informatie en om een prijs te horen, stuur ik ze eerst met een rolmaat naar hun oplegger toe en vraag door over wat er overheen gaat rijden. Hoe hoog is de oplegger, wat is de hoek waaronder de machines erop worden gereden, wat voor soort machine is het? Dat is allemaal van belang. Onze rijplaten worden berekend op de druk die erop komt, ongeacht de chauffeur die ze vervolgens gaat gebruiken. Ideaal voor ondernemingen waar meerdere chauffeurs ervan gebruik maken. Ze kunnen er allemaal mee uit de voeten, ongeacht de machine die erop of af moet.”

Hier werk ik Ard van der Steeg - Ultra Lite aanhangwagens en oprijplaten - Agri Trader (3)

Waarom geen universeel product voor oprijplaten?

“Wij maken een product dat voor 100% aansluit bij de eisen van de klant. Alleen dán zijn rijplaten prettig om mee te werken. Wat denk je zelf, met een machine van een paar ton… Je rijdt ‘m eroverheen en de platen wippen op, eerst voor, dan achter. Daar gebeuren ongelukken mee, het is gewoon levensgevaarlijk. Wij zijn het enige bedrijf in Nederland dat deze rijplaten op maat maakt. En mocht het in het enkele geval zo zijn, dat het tóch niet helemaal klopt, dan is er bijvoorbeeld opgemeten met de luchtvering omhoog of omlaag. En dat maakt mij niet uit, áls de klant mij maar belt. Dan maken wij het in orde. Wij nemen ons product heel serieus.”

Zie ook www.ultra-lite.nl of bekijk de impressie van het bedrijf: