Leestijd: 4 minuten

Brian James is de meest innovatieve trailerbouwer in Europa

Engelse trailers van topkwaliteit - Brian James (3)

Hoofdrolspeler in deze test is een aanhangwagen van Brian James, de Cargo Connect. En ondanks dat de aanhangwagenmarkt een echte vechtmarkt is, heeft Bouwman de afgelopen 5 jaar toch een mooie groei doorgemaakt.

Alvorens de aanhanger te testen in de praktijk, kijken we eerst naar het merk Brian James, de specifieke eigenschappen er van en tot slot de opbouw van het totale leveringsprogramma.
Bouwman aanhangwagens is al 21 jaar importeur voor de Benelux van de in Engeland geproduceerde aanhangwagens. Ooit is het gestart met een goede vriend van vader Bouwman die actief was in het autoracen. Hij was op zoek naar een goede autotrailer. Zo is de eerste Brian James aanhangwagen naar Nederland gekomen. Daarna heeft de verkoop aan zowel autoliefhebbers als professionals in bijvoorbeeld de bouw, tuin- en parkaanleg en de GWW een flinke vlucht genomen.

Sterke punten van de Brian James aanhangwagens zijn onder meer de scherpe prijs-kwaliteitverhouding, de duurzame en kwalitatief hoogstaande bouwwijze en het lage gewicht.

Engelse trailers van topkwaliteit - Brian James (9)

De fabriek in Engeland is uitgerust met de laatste hightech lasersnijders en robottechniek. De fabrikant bewijst het vertrouwen in de eigen producten met een 5 jaar garantie op het chassis dat is geconstrueerd uit hoogwaardig staal.

Verdere positieve punten van het Brian James leveringsprogramma zijn de lengtes tot 6 meter en de hoge draagvermogens. Veel eigenschappen dragen bij aan de topkwaliteit van deze aanhangwagens, we noemen er enkele: robuust klapneuswiel met vergrendeling, geïntegreerde achterlichten, rubbergeveerde assen ten behoeve van comfort en goede wegligging, diverse robuuste vastzetogen en haken, spatbord afscherming voorzien van antislip profiel, watervaste antislipvloer, aanrijblokkering voor machines voor bepaling van de optimale transportpositie, koppeling inclusief slot en achterklep met spiraalveerondersteuning.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het totale Brian James leveringsprogramma omvat 18 verschillende modellen, waarbij de Cargo serie bestaat uit 9 types geschikt voor een grote diversiteit aan machines zoals minigravers, dumpers, hoogwerkers, maaiers en kleine tractoren naast natuurlijk ladingen zand, grind, stenen en andere materialen.

De Brian James Cargo Connect

We zoomen in op de nieuwste generatie van de Brian James Cargo Connect, die is voorzien van een geheel nieuw uiterlijk. Dit nieuwste type uit de serie multi-transporters heeft een standaard draagvermogen van 3500 kg en is verkrijgbaar in laadvloerlengtes tussen de 4 en 5,5 meter. Verder kan de Cargo Connect worden uitgevoerd met elke denkbare optie, zoals: hydraulisch kantelbare laadvloer, afneembare borden en achterklep, laadramp of laadbrug, ladderrek, manuele of elektrische lier en volledige ledverlichting.

Onze Agri Trader testmachinist gaat bekijken hoe de Cargo Connect is in het dagelijks gebruik. Met regelmaat transporteert hij diverse machines per aanhangwagen naar de verschillende werklocaties. Voor de test heeft hij de beschikking over een minishovel van rond de 1200 kg.

De shovel rijdt hij allereerst een paar keer op en af van de Cargo Connect. Dit gaat moeiteloos door de gunstige oprijhoek van de aanhangwagen. Verder sterk punt is de verstelbare aanrijblokkering. Ondanks dat de machinist, door de aangehangen laadbak, een beperkt zicht heeft, positioneert hij de shovel perfect op de aanhangwagen.

Ook als de shovel op de aanhangwagen staat, is er voorop nog voldoende ruimte om enkele aanbouwdelen mee te transporteren. Als de machinist met de bijgeleverde spanbanden de shovel goed heeft vastgezet voor het transport, wil hij nog wat kleinere zaken bijladen op de aanhangwagen. Het verwijderen van de speciaal gevormde robuuste borden voorzien van nastelbare spansluitingen met een gekleurde topping gaat erg gemakkelijk. Ook de demontabele zijrongen waarin de zijborden rusten zijn heel eenvoudig te demonteren.

Conclusie van het Agri Trader testteam is dat de productkwaliteit van Brian James aanhangwagens erg goed is. Het zijn met name de diverse ‘slimme’ details die de Cargo Connect een erg fijne en breed inzetbare aanhangwagen maken.

Over Bouwman aanhangwagens zelf

Wim Bouwman, eigenaar van Bouwman aanhangwagens en Brian James Europe, is trots op zijn bedrijf en de producten die hij verkoopt. Zijn vader heeft zo’n tachtig jaar geleden het bedrijf, gespecialiseerd in aanhangwagens opgericht. Bouwman heeft aanhangwagens voor alle beroepsgroepen en toepassingen te koop, zowel nieuw als gebruikt waarbij inruil en leasing ook mogelijk zijn. Ook heeft men een grote voorraad accessoires en onderdelen op voorraad zodat elke klantvraag snel kan worden beantwoord.

Naast de verkoop verricht de onderneming uit Groningen ook alle voorkomende onderhoud- en reparatiewerkzaamheden. Er zijn diverse klanten die een vast onderhoudsabonnement afsluiten voor maximaal gemak en zekerheid. Als extra service stelt Bouwman kosteloos een vervangende trailer ter beschikking als de eigen trailer in de werkplaats staat voor onderhoud en reparatie conform de Bovag richtlijnen.

Klanten van Bouwman zijn voor het grootste deel ondernemers, toch levert hij ook aan particulieren. Klanten komen uit het hele land naar Groningen voor aanhangwagens van uitsluitend kwaliteitsmerken. We noemen Saris (Bouwman is de oudste Saris dealer van Nederland), Humbaur en Brian James.

Engelse trailers van topkwaliteit - Brian James (6)

Vorige artikel
Volgende artikel