Leestijd: 4 minuten

Heb je net een winkel op de boerderij geopend of ben je dit van plan te gaan doen? Waarschijnlijk weet je niet goed waar je moet beginnen met de promotie van je bedrijf. Je weet dat consumenten tegenwoordig dol zijn op lokale producten en kwaliteit zoals jij dat kan bieden. Herken jij jezelf hierin? Dan is dit artikel echt iets voor jou!

boerderijwinkel 1

Wanneer je een winkel op de boerderij wilt openen, moet je deze goed onder de aandacht brengen. Anders weet niemand van jouw winkel af en verkoop je niets. Facebook kan hierbij een goed hulpmiddel zijn. Hierbij de 5 belangrijkste stappen om een Facebookpagina te maken en bekendheid te krijgen in de omgeving.

Korte uitleg:
STAP 1: Maak een Facebookpagina voor je winkel
STAP 2: Beschrijf goed in welke sector je actief bent
STAP 3: Vul de informatie in over je producten en je boerderijwinkel
STAP 4: Kies een mooie profielfoto en het gebied om je lokale producten te promoten
STAP 5: Richt je bedrijfspagina verder in

Wist je dat Facebook in 2019 meer dan 10 miljoen actieve gebruikers had in Nederland? Een geweldige kans om potentiële klanten in jouw sector te bereiken. Dankzij Facebook kun je jouw 100% lokale producten promoten, in contact komen met klanten en geleidelijk aan loyaliteit opbouwen.

Let op: Bedenk vooraf goed hoe je je potentiële klant wilt benaderen en maak hiervoor een actieplan.

STAP 1: Maak een Facebookpagina voor je boerderijwinkel

Als je nog geen persoonlijk Facebook account hebt ga dan naar www.facebook.com. Klik rechtsonder op “Een pagina maken voor een beroemdheid, band of bedrijf ” en klik vervolgens in het venster bedrijf of merk op de knop “aan de slag”. Je moet nu eerst een persoonlijk account aanmaken om door te kunnen gaan met het maken van je bedrijfspagina .

Als je al een persoonlijk account hebt, klik dan bovenin het scherm, naast de startpagina knop, op “maken”. Kies vervolgens voor het maken van een pagina en klik in het gedeelte “Bedrijf of merk” op “Start”.

STAP 2: Beschrijf de categorie waar je bedrijf onder valt

Het eerste dat Facebook nu vraagt ​​bij het maken van een pagina voor je boerderijwinkel, is het kiezen van een bedrijfsnaam.

Denk goed na over de naam die je aan je pagina geeft. In theorie accepteert Facebook een naamswijziging, maar in de praktijk kan dit vervelend of bijna onmogelijk zijn.

Vervolgens kies je de categorie die het meest overeenkomt met je activiteit.
Afhankelijk van de categorie die je voor je pagina hebt gekozen, worden er specifieke functies voor deze activiteit toegewezen.

Goed om te weten: na het aanmaken van je pagina kun je de categorie van je pagina nog aanpassen.

STAP 3: Vul de informatie in over je producten en je boerderijwinkel

Het is belangrijk dat internetgebruikers iets meer te weten kunnen komen over wat je doet en wie je bent. Deze beschrijving mag niet over het hoofd worden gezien omdat deze een vertrouwensband met potentiële klanten schept en je benadering transparanter maakt.

boerderijwinkel 2

Er zijn verschillende dingen die je in kunt vullen, afhankelijk van de activiteitencategorie die je hebt gekozen. Denk hierbij aan: contact, plaats, openingstijden, prijsklasse etc.

Eén ding is zeker, we zijn allemaal nieuwsgierig en houden van verhalen, dus maak van de gelegenheid gebruik om de jouwe te vertellen. Presenteer in een paar regels je activiteit en je producten. Dit alles vind je terug onder het tabblad “info”.

STAP 4: Kies een mooie profiel- en omslagfoto om je lokale producten te promoten

Het kiezen van een juiste profiel- en omslagfoto is belangrijk. Hierbij kunnen bezoekers in één oogopslag zien waar het om gaat. Elk van de foto’s heeft zijn rol: De profielfoto vertegenwoordigt je kernactiviteit. Je kunt je eigen logo of zelfs een foto van jezelf plaatsen.

De omslagfoto kan je Facebookpagina energie geven. Deze foto kun je regelmatig veranderen om je imago te vernieuwen en je paginabezoekers niet te vermoeien. Het is ook mogelijk om nieuws over je boerderijwinkel extra aandacht te geven. Denk hierbij aan seizoenen, promoties, evenementen, nieuwe producten etc.

Wat betreft de keuze van je afbeeldingen, of het nu voor de profielfoto of de omslagfoto is, raden we aan:

  • Kijk goed naar de kwaliteit van je foto’s. Ze mogen niet wazig zijn, gebruik het liefst professionele foto’s.
  • Het is belangrijk om de door Facebook aanbevolen afmetingen te respecteren.
  • Geef indien mogelijk de voorkeur aan een visuele harmonie tussen uw foto’s (kleurfilter, onderwerpkeuze of lettertype voor de tekst). Het wordt gewaardeerd door internetgebruikers omdat de consistentie van je
    communicatie de consistentie van je aanpak illustreert.
  • Voeg een bijschrift toe aan de foto’s die je publiceert om ze in een goede context te plaatsen.

STAP 5: Richt je bedrijfspagina verder in

Klik in de witte banner rechtsboven, net boven je omslagfoto, op het tabblad “Instellingen”. Hiermee kun je het uiterlijk van je Facebookpagina optimaliseren en zo de interacties kiezen die je aan internetgebruikers wilt aanbieden.

Enkele voorbeelden:
“Algemeen” : Zichtbaarheid van de pagina, beheer van bezoekerspublicatie, berichten, etc.
“Berichten” : Configuratie en wijziging van voorkeuren voor berichtenbeheer.
“Paginarollen” : Beheer van de instellingen van de rollen van de verschillende mensen die aan je pagina werken.

Tip: je kunt een Instagram account toevoegen en koppelen aan Facebook om je nog meer zichtbaarheid te geven!