Leestijd: 4 minuten

Vandaag zijn we te gast bij Wilfred en Tjerk Segers. Wilfred is met recht abonnee van het eerste uur en heeft al vanaf december 1999 een abonnement.

Toen en nu - Wilfred en Tjerk Segers - Agri Trader

Wilfred en Tjerk Segers

Zou je jezelf eens willen voorstellen?

Mijn naam is Wilfred Segers, 51 jaar oud, getrouwd met Monique en samen hebben we drie kinderen: Sjoerd van 26, Jelske van 23 en Tjerk van 19. Wilfred woont met zijn gezin in het gezellige dorpje Loo en heeft in het nabijgelegen Duiven een grondbewerkingsbedrijf. Jongste zoon Tjerk heeft na het halen van zijn propedeuse besloten ook in de zaak te gaan werken. Hij wil het bedrijf in de toekomst gaan voortzetten.

 

Wat was 20 jaar geleden de reden om een abonnement op de Agri Trader te nemen?

Ik was toen al veel aan het handelen in machines. Na de landbouwschool heb ik eerst bij een boer gewerkt. Ik had het daar best naar mijn zin en heb er heel veel geleerd maar ik had toch meer interesse in machines. Ik ben daarom in 1990 voor mezelf begonnen en is Grondbewerking W. Segers Loo ontstaan. In het begin had ik alleen een klein trekkertje en een frees en was ik ook nog in loondienst bij de Gebr. Hermsen in Westervoort. Zij hebben me gelukkig altijd gesteund, ik kon mijn loondienst langzaam afbouwen en mocht machines van hen huren.

Na de eerste jaren vanaf huis te hebben gewerkt had ik vanaf 1999 plek bij een tuinder en in 2006 ben ik naar deze plek verkast. Er was hier helemaal niets, alleen een kale vlakte. Een klant die ik in het verleden een dienst had bewezen heeft mij toen weer voortgeholpen en heeft alles erop gebouwd. In 2018 heb ik een tweede hal erbij gebouwd. En zo is er in 30 jaar vanuit het niets een bedrijf gegroeid met een indrukwekkend machinepark zoals ik mag aanschouwen tijdens de rondleiding.

Toen en nu - Wilfred en Tjerk - Agri trader

 

Waarom lees je de Agri Trader? Beroepsmatig/voor de handel of uit interesse?

Beide. Zowel vader als zoon lezen de Agri Trader iedere maand met plezier. Natuurlijk voor de handel die erin staat maar ook de redactionele artikelen vinden de heren leuk om te lezen.

 

Ben je op dit moment werkzaam in de agrarische sector?

Ja, we hebben wel een agrarische achtergrond en werken ook voor boeren. Zo maken we bijvoorbeeld sleufsilo’s en helpen met inkuilen. Helaas wordt het aantal boeren steeds minder. In de afgelopen tijd zijn alweer 2 grote boeren hier in de omgeving ermee gestopt. Ze hebben geen opvolging of houden het hoofd niet meer boven water. Naast de boeren zijn onze opdrachtgevers gemeentes, de provincie, aannemers in de GWW sector, bedrijven die nieuw gaan bouwen etc.

 

Wat is voor jou de grootste verandering van de afgelopen 20 jaar? Dit kan van alles zijn, techniek, persoonlijke omstandigheden of op werkgebied.

De papierwinkel! Iedere zandkorrel moet tegenwoordig geregistreerd worden. Alles moet gemeld worden en overal moet een vergunning voor aangevraagd worden. Tjerk heeft zich de laatste tijd bezig gehouden met het krijgen van de eurovergunning en dat is nu gelukt. Als vervoerder van materiaal is het een groot pluspunt om deze te hebben maar het kost heel wat doorworstelen van protocollen en documenten.

 

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Varen is het eerste dat Wilfred noemt. Wilfred en Monique hebben zelf een boot en gaan hier graag mee op pad in de binnenlandse wateren. Met een werkweek van 6 dagen en op zondag nog de boekhouding is hier niet heel veel tijd voor maar Wilfred hoopt in de toekomst wel wat meer tijd vrij te kunnen maken voor leuke dingen. Naast het varen gaat Wilfred iedere week zwemmen en kickboksen. Tjerk gaat graag uit, heeft zelf een keet en sleutelt iedere week een avond samen met een monteur aan de machines.

 

Wat is je favoriete trekker en als je zelf een trekker hebt welke is dat dan?

John Deere roepen de mannen in koor. Voor zowel Wilfred als Tjerk is dit merk veruit favoriet.

Wilfred en Tjerk bij één van de John Deere's

Ze hebben 2 kleine trekkertjes van Shibaura maar verder zijn alle trekkers van John Deere.

Toen en nu - Wilfred en Tjerk Segers - Agri Trader

Hoe bevalt het wonen in Loo?

Heel goed! We zijn hier geboren en getogen en voelen ons verbonden met Loo. Het is een klein dorp met ca. 1000 inwoners maar er is een actief verenigingsleven. Wilfred en Tjerk zijn beide actief bij de carnavalsvereniging, Wilfred o.a. als spreekstalmeester en Tjerk maakt met zijn vriendengroep ieder jaar een mooie wagen voor de optocht. Daarnaast is Wilfred ook nog actief bij de schuttersfeesten. Monique en hij zijn zelfs al 2 keer koningspaar geweest in 2006 en 2012. In hal prijkt een prachtige grote fotoposter als bewijs hiervan.

Wilfred en Monique koningspaar

Waar ben je het meest trots op?

Op mijn kinderen en mijn vrouw. Tjerk werkt dus in de zaak. Sjoerd houdt zich bezig met merchandising van o.a. Mars, Twix enz. en Jelske is jurist.
Monique werkt in de zorg. De kinderen wonen alle drie nog gezellig thuis.

Hoe zouden we de Agri Trader nog leuker kunnen maken?

Daar hebben de heren Segers zo geen antwoord op. Hij is goed zoals hij is, we lezen hem met plezier.