Leestijd: 4 minuten

SMT: 75 jaar de blik op de toekomst

Gert Koets werkt sinds twee jaar als Manager Compact dealer Network bij SMT: een toonaangevend full service distributiebedrijf, gespecialiseerd in construction equipment, material handling en recycling equipment in Nederland. SMT is de exclusieve distributeur van Volvo Construction Equipment, Sennebogen en Holms.

Het verhaal van Gert Koets (7)

Gert Koets

Gert Koets: “Eerst even een paar cijfers over ons full service distributiebedrijf. We tellen 187 medewerkers. Twee werkplaatsen: in Emmeloord en Nieuwkuijk. Ruim vijftig servicebussen die op locatie dienst verlenen. Twaalf dealers door heel Nederland, voor de Volvo compact machines, waarvan SMT importeur is.

“SMT is niet alleen in eigen land, maar ook in België, Luxemburg en Groot-Brittannië dealer van de Volvo machines en actief in meer dan 25 Afrikaanse landen. Vorig jaar had ons bedrijf de eer om, als één van vijf ter wereld, de eerste elektrische Volvo-machines te introduceren. En dit jaar dus het 75-jarig bestaan, wat – mits de coronamaatregelen het toelaten – in september kan worden gevierd. De samenwerking met Volvo CE dateert al uit 1946.”

Flexibiliteit

“Ik kwam hier nieuw en fris binnen, maar merkte al snel dat de sfeer goed is. Dat blijkt ook uit het gehouden medewerkerstevredenheidsonderzoek. Een 8,7 scoren we, een prachtig cijfer. En met de aanbevelingen gaan we aan de slag, zodat we blijven verbeteren. Ons bedrijf is grofweg te verdelen in twee takken: dealer-importeur van de grote machines 10+ ton en importeur van machines onder de 10 ton. Voor de compact machines hebben we een dealernetwerk van twaalf bedrijven door het hele land. Zij zijn onze partners, met wie we ervoor zorgen dat aannemers, stratenmakers, bekabelaars, funderingsbedrijven en ondernemers in tuinaanleg met de juiste machines kunnen werken.

Het verhaal van Gert Koets (1)

“De markt is groot en heel divers. De grootste machine in het compact assortiment is een kraan van 9 ton. De kleinste machines zitten in de gewichtsklasse van 1,5 tot 2,5 ton. Deze zijn smaller en makkelijk te verstellen. Ze hebben een verstelbare onderwagen, wat ze geschikt maakt voor bijvoorbeeld werkzaamheden in stedelijke gebieden met nauwe straatjes en steegjes. Ook maakt het lage gewicht dat ze kunnen worden vervoerd achter een bus. Er is geen vrachtwagen voor nodig. De compact machines bieden een hoge mate van flexibiliteit aan de gebruiker.”

Vernieuwend


“We onderhouden nauwe contacten met Volvo en kijken altijd vooruit. Wat vraagt de markt in Nederland? Wat zijn de mogelijkheden? De elektrische machines die wij afgelopen jaar mochten introduceren, zijn een mooi vernieuwend voorbeeld. Een select gezelschap maakte kennis met de volledig elektrische Volvo ECR25 compacte graafmachine en L25 wiellader en de interesse blijkt groot. Ondernemers vragen zich natuurlijk wel af hoeveel uur met een volle accu kan worden gedraaid. Volvo hanteert voor de ECR25 rupsgraafmachine een gemiddelde van vier uur per dag. Voor de L25 wiellader, uitgerust met dubbel accupakket, is dat acht uur. Met behulp van krachtstroom kunnen de accu’s van beide machines in een uur tot 80% worden geladen. Opladen via een standaard laadpaal is ook mogelijk.”

Het verhaal van Gert Koets (6)

Volvo ECR25 en een Volvo L25

Inzicht

“Ook qua service staan we niet stil. Onze klanten kunnen in een online omgeving informatie over hun machine inzien en het materieelpark beheren. Ze kunnen hier afspraken inplannen en onderdelen bestellen. Wij willen onze service continu blijven verbeteren en geven advies op maat. Onze specialisten kunnen helpen bij het kiezen van één machine of meerdere machines, die aansluiten bij het bedrijf.

“We bieden daarbij uiteraard een passend onderhoudsvoorstel. Met gebruik van data kunnen we klanten adviseren over hun onderhoud, reparaties, machinegebruik en brandstofverbruik. Voor de klant is het een belangrijk voordeel dat hij ook ’s avonds of in het weekend online onderdelen kan bestellen of een afspraak met een monteur kan inplannen. Ook krijgt hij zelf inzicht in onder meer het brandstofverbruik en de onderhoudshistorie.”

Duurzame oplossingen

“SMT organiseert ook eigen trainingen. Zoals de specifieke Eco Operator training. Machinisten leren zo zuinig mogelijk om te gaan met hun machines. Het resultaat is minder brandstofverbruik, waardoor zowel het niveau van de kosten als van de emissie van schadelijke stoffen daalt. Alle trainingen worden verzorgd door een van onze SMT Specialisten.

“De overige opleidingsprogramma’s voor operators en machines zijn ontworpen om zowel startende als ervaren machinisten te helpen om de beste werkmethoden voor de machines te leren. Deelnemers krijgen een volledige introductie van de machine, veiligheid, inspectie, machinisten omgeving (cabine, instrumenten en bedieningselementen), hydraulica, machinebediening en operationele (bedienings-)technieken.

“Op dit moment houden we ook weer een klantonderzoek. Wij willen graag weten hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Ook voor ons is het een interessante wereld, die continu in beweging is. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp, ook wij lezen de rapporten over de klimaatverandering. Samen met onze dealers en klanten ondernemen we binnen de maatregelen die de overheid aan ons stelt en kijken we naar goede duurzame oplossingen. Het doel is om met elkaar bestaansrecht voor de toekomst te creëren.”

SMT Jubileumweek


In het kader van het 75-jarig bestaan (1946 – 2021) organiseert SMT een feestweek van 18 – 25 september*. Het draaiboek staat in de steigers, met onder andere workshops, oud-medewerkersbijeenkomsten, klantdagen, acties en wedstrijden voor de operators club. De beste machinisten mogen hun kunsten daarna vertonen tijdens de grote finale op het terrein van Volvo CE in Eskilstuna – Zweden.

Kijk voor meer informatie op https://www.smt.network

*Mits de coronamaatregelen dit toelaten. Zo niet, dan is er een week in november gereserveerd.