Leestijd: 2 minuten

De Agria werktuigdrager getest | De Agria machines  uit Möckmühler staan bekend om hun veelzijdigheid. Wij konden twee typen, een Bison en een Cyclone met verschillende aanbouwapparaten uittesten.

Meer-als-maaien-De-Agria-werktuigdrager-getest-3

Of het nu de vertrouwde 5900 Bison  of de brandnieuwe 5900 Cyclone is:  allebei de Agria werktuigdragers konden ons helemaal overtuigen. De grote verschillen zitten hem in de motorisering.

Waar komt de kracht vandaan

De Bison heeft een ééncilinder, de Cyclone een tweecilinder van Briggs & Stratton. Met verschillend design en vooral een ander bedieningsconcept. De Bison wordt bediend via Agria’s bekende hanenkam, bij de  Cyclone wordt de hydrostaat bediend via het easy control systeem.

Bij de laatste wordt de rijsnelheid voor- en achteruit met een elektrische servomotor geregeld die bediend wordt via de elektrische bediening aan de rechter stuurbalk. Dat gebeurt met een  tuimelschakelaar.

Deze diashow vereist JavaScript.

Makkelijk keren met de Agria

Heel praktisch, zeker in samenhang met een frees of rotoreg, is het keerhulpje. Bij het drukken op de schakelaar wordt de rijsnelheid verminderd, en de rijrichting omgekeerd. De druk op de stuurbalken laat de machine dan makkelijk draaien. Na loslaten van de knop rijdt de machine dan weer vooruit in de gekozen richting en met de gekozen snelheid.

Uitsluitend op zijn uiterlijk beoordeeld ziet de Cyclone er in vergelijking tot de andere modellen moderner uit. De LED verlichting is daarbij meer dan een modieuze grap, maar een actieve bijdrage tot de veiligheid als er langs straten of andere wegen wordt gewerkt.

Meer-als-maaien-De-Agria-werktuigdrager-getest-6

Hier zijn het nieuwe design en de LED verlichting van de Cyclone goed zichtbaar.

Aanbouwapparaten

Uit het omvangrijke aanbod aan aanbouwapparaten hebben we gekozen uit een maaibalk, een klepelmaaier, een schijfeg en een onkruidborstel. Die hele selectie heeft voorbeeldig gefunctioneerd. We kregen helemaal niet de indruk dat de veelzijdigheid ten koste van de functionaliteit was gegaan.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het is te merken dat Agria ook in de ontwikkeling van aanbouwapparatuur erg veel tijd steekt. Alle door ons geteste apparaten voldoen in elk geval aan de eisen van professionele gebruikers.

Deze diashow vereist JavaScript.