Change log

Een overzicht van aanpassingen op www.agritrader.nl

8 november 2017

Bouwen van een offerte module voor DTC Lease voor tweedehands machines.

Toevoegen van ‘Top 25’ fun lijstjes onder aan de pagina’s. De Top 5 wordt getoond, met een link naar de volledige Top 25.

Wanneer een item in prijs is verlaagd wordt er gedurende 1 week een label aan toegevoegd om duidelijk te maken dat er een prijsverlaging is geweest.

Verbetering van de personalisatie van e-mails die gestuurd worden aan verkopers via het contactformulier op de website.

Toevoegen van landingspagina’s op basis van merknaam.

7 november 2017

Op de mobiele telefoon wordt het filter menu weer gesloten, nadat er een filter is geselecteerd. Indien er voor het sluiten van het filtermenu nog een ander filter wordt geactiveerd, wordt het filtermenu niet gesloten.

Bij het sluiten van het filtermenu wordt de gebruiker ook naar het begin van de informatie gestuurd.

2 november 2017

Overzicht voor adverteerders toegevoegd met maandelijks kosten voor het doorplaatsen naar Marktplaats, incl. de aangeschafte features.

Bij veilingitems wordt er nu een link geplaatst die rechtstreeks naar het kavel binnen de betreffende veiling leidt.

1 november 2017

Locatie correctie voor Ritchie Brothers
Wanneer één adverteerder meerdere locaties heeft en deze in de XML meestuurt dient die correct overgenomen te worden bij advertenties op de website. Voor deze klant is dat aangepast.

Item afbeeldingen fix UTW
De synchronisatie van afbeeldingen tussen import en afbeeldingendatabase liep niet synchroon.

17 oktober 2017

Vergelijkbare advertenties
Aanmaken van een ‘catalogus’ met vergelijkbare items, zodat die (later) getoond kunnen op de website pagina.

Andere advertenties van deze adverteerder
Aanmaken van een ‘catalogus’ met overzicht van andere advertenties van de adverteerder, zodat die later getoond kunnen worden op de website pagina.

Recent bekeken
Faciliteren van een overzicht van recent bekeken advertenties door een website bezoeker.

Melding die in beeld schuift
Maken van een berichtenstructuur waarbij er een melding in het scherm van de bezoeker verschijnt. De melding kan worden gelimiteerd op basis van frequentie en/of periode. Bezoekers van de site kunnen de melding ook weg klikken (tijdelijk of permanent).

19 september 2017

Top Trader weergave
De Top Traders werden tijdelijk niet weergegeven door een bug. Die is opgelost en klanten die een Top Trader actief hadden zijn hier persoonlijk over geïnformeerd en gecompenseerd.

22 augustus 2017

Landingspagina voor recent verwijderde items
Wanneer iemand een deeplink direct naar een item op onze site gebruikt, en dat item is recent verkocht, dan wordt er nu een aparte landingspagina getoond. Op die manier krijgt de bezoeker nuttige informatie ipv een foutmelding dat de pagina niet gevonden is (404).
Indien er relevante vergelijkbare items zijn, dan worden die getoond.

Instelling van zoekresultaten volgorde (sorteren) – bugfix
Wanneer de ‘terug’ knop in de browser gebruikt werd bij zoekresultaten waar een sorteervolgorde aangegeven was, klopten die niet. Deze bug is opgelost.

21 augustus 2017

Mogelijkheid tot opslaan van zoekopdracht als er geen resultaten zijn
Indien er na het zoeken naar iets geen resultaten gevonden worden, kan de bezoeker de zoekopdracht opslaan, zodat die per e-mail geïnformeerd wordt als er op een later moment wel machines of werktuigen zijn die aan de zoekopdracht voldoen.

Toevoegen van een melding bij gebruik van filter
Als er door het gebruik van het filter geen resultaten van een zoekopdracht overblijven, wordt er een melding getoond dat er geen resultaten zijn, ipv alleen een wit scherm.

Directe invoer paginanummer bij zoekresultaten
Bij de zoekresultaten is het nu mogelijk om direct naar een andere pagina te gaan door het gewenste paginanummer in te voeren. Daardoor is het niet meer nodig om aldoor op de ‘volgende’ pijltjes te klikken.

Zoekresultaten sorteren op basis van afstand
De zoekresultaten kunnen nu gesorteerd worden op basis van de afstand van de locatie van de bezoeker. Indien de locatie nog niet bekend is, verschijnt er een bericht om de locatie handmatig in te geven.

Verbetering in de zoekdatabase ivm verlopen advertenties
Indien een advertentie verlopen is, maar nog wel in de database voor zoekopdrachten staat wordt die vanaf nu niet meer meegenomen in de resultaten.

Toevoegen contactformulier op de contactpagina
Er is nu een contactformulier op de pagina geïntegreerd wat het nog eenvoudiger maakt om ons een bericht te kunnen sturen.

29 juli 2017

FTP log update
Een aanpassing aan het wegschrijven van het FTP log bij het importeren van machines en werktuigen van adverteerders.

Verbetering van weergave voor toevoegen bedrijfsgegevens
Nieuwe adverteerders wordt gevraagd om de bedrijfsgegevens in te voeren voordat er een item te koop gezet kan worden. Wanneer iemand met een account, maar zonder bedrijfsgegevens, een advertentie wil plaatsen, komt de vraag om eerste de bedrijfsgegevens in te voeren prominent in beeld.

Verbergen van pagina navigatie op eerste zoekresultaten pagina op mobiel

Beschikbare ruimte gebruiken voor filteropties in zoekresultaten pagina
Wanneer er een Top Trader actief is en getoond wordt op de zoekresultaten pagina, dan is er ook meer ruimte voor de opties waarop gefilterd kan worden. Die wordt nu benut.

Alle opgeslagen favorieten in 1x verwijderen
wanneer er meer dan 5 favorieten opgeslagen zijn, dan verschijnt er een optie om alle opgeslagen favorieten in 1x te verwijderen.

28 juli 2017

Filter toepassen
Om uniformiteit op de website te behouden hebben we een filter toegepast die ongewenste informatie niet toont bij machines & werktuigen die te koop gezet worden.

Veiling items eenvoudig markeren
Toepassen van een attribuut waarmee waarmee in één keer alle items van een verkopersaccount kunnen worden herkent als een veiling item.

Log bestanden opslaan
Taak aangemaakt waarmee log bestanden snel en eenvoudig op onze FTP locatie opgeslagen kunnen worden.

Controle op aanwezigheid bedrijfsgegevens
Wanneer iemand machines/werktuigen wil gaan verkopen via Agri Trader, dan is het noodzakelijk dat eerst de bedrijfsgegevens ingevoerd worden. Als dat niet het geval is wordt de verkoper er nu duidelijk op geattendeerd en kan die meteen de benodigde informatie invoeren.

21 juli 2017

Aanpassing prijsstructuur Marktplaats.
Marktplaats voert regelmatig prijswijzigingen door op categorieën. Met onze aanpassing kunnen wij, indien nodig of gewenst, verschillende tarieven hanteren voor het doorplaatsen naar marktplaats op basis van categorieën.

Verwijderen overbodige witruimte.
Bij de weergave op mobiele telefoons is de hoeveelheid witruimte tussen het contactformulier en de footer verkleind voor een betere ervaring van de website op de mobiele telefoon.

Verwijderen automatische spatie in formulier op mobiele telefoon.
Op sommige mobiele telefoons wordt er automatisch een spatie toegevoegd achter de gebruikersnaam. Hierdoor wordt de invoer van het formulier als ongeldig gezien, terwijl de gebruiker een correcte gebruikersnaam ziet. Deze extra spatie wordt nu automatisch verwijderd.

Automatisch sluiten van zoekfilter na gebruik, op mobiele telefoon.
Nadat er een filteroptie is geselecteerd op de mobiele telefoon, sluit het filter venster automatisch. Hierdoor worden de geüpdatete zoekresultaten direct zichtbaar en voorkomt extra scrollen.

Kleuraanpassing voor filterknop op mobiel.

19 juli 2017

Aanpassing informatietekst over de Top Trader.

Marktplaats periode gelijktrekken.
Aanpassing aan gelinkte contractperiodes tussen Marktplaats en Agri Trader. Hierdoor lopen de periodes gelijk en wordt de facturatie eenvoudiger en duidelijker.

18 juli 2017

Doorlopend adverteerdersaccount.
Aanpassing waardoor alle nieuwe accounts geen automatische einddatum hebben na 1 jaar. Werkelijkheid toonde aan dat vrijwel alle adverteerders langer dan 1 jaar blijven adverteren. Bovendien zijn de meeste adverteerdersaccounts maandelijks opzegbaar.

17 juli 2017

Update pagina met veelgestelde vragen.
Vanaf nu worden ook betalingen met credit card, bancontact en sofort banking geaccepteerd voor het plaatsen van een advertentie.

Aanpassing van contractvorm voor XML partijen.
Adverteerders die via XML de advertenties aanleveren kunnen de weergave op Agri Trader nu volledig beheren in hun eigen/andere omgeving. Advertenties verlopen niet automatisch.

Mouseover toont plaats in zoekresultaten.
Op de zoekresultaten pagina wordt de plaatsnaam van de locatie van het item getoond wanneer de muis op de afbeelding geplaatst wordt.

Aanpassing van ElasticSearch index structuur.

Aanpassen van de zoekroutine op basis van de nieuwe index structuur.

Betere zoekresultaten.
Aanpassingen aan zoekopdrachten waardoor er nu betere en relevantere zoekresultaten getoond worden aan de website bezoekers.

Locatie aanpassing voor Used Tech World partner adverteerders.
Voorkomen van 0.000 GPS coördinaten bij een adverteerder waardoor de locatie ‘midden in de oceaan’ gegeven wordt.

Aanpassen Google Analytics.
Wijzigen van de manier waarop de zoekresultaten pagina’s worden meegenomen in Google Analytics.

14 juli 2017

Subcategorieën toegevoegd in de categorie onderdelen.

3 juli 2017

Watermerk op Marktplaats.
Mogelijkheid toegevoegd om, per account, het Agri Trader watermerk aan of uit te zetten bij het doorplaatsen naar Marktplaats.

Aangepast website url bij doorplaatsen naar Marktplaats.
Mogelijkheid toegevoegd waarbij verkopers, per advertentie, een website url kunnen toevoegen bij de advertentie die naar Marktplaats wordt doorgeplaatst.

24 mei 2017

Verwijderen dubbele telefoonnummers.
Wanneer een verkoper twee keer hetzelfde telefoonnummer invoert als vast en mobiel telefoonnummer, wordt dat telefoonnummer vanaf nu slechts 1x getoond.

Aanpassen van de standaard weergave van het telefoonnummer.
Direct na het creëren van een account wordt het telefoonnummer aangepast naar de international schrijfwijze van +landcode netnummer (zonder de 0) abonneenummer. Daarmee kunnen automatische functies om het nummer te bellen, met name voor gebruik op de mobiele telefoon, foutloos werken.
Bij de weergave van het telefoonnummer op de website wordt de 0 bij het netnummer wel getoond.

24 maart 2017

Lancering van de volledig nieuwe website. Begin van dit change log.