Recent zijn er een aantal zaken in het nieuws gekomen waar de agrariër flink bij betrokken is. Nu zijn we benieuwd hoe jij er over denkt!
Daarom willen we jou graag 3 vragen stellen met bijbehorende antwoordkeuzes.

Nadat je jouw keuze hebt gemaakt en op de ‘Stem’ knop heb geklikt zie je direct de resultaten tot dat moment.

Diefstal GPS systemen

In Zeeland zijn er recent veel GPS systemen uit machines gestolen. Absoluut geen toeval zo lijkt het, want de dieven wisten exact waar de gewenste GPS systemen in zaten. De vice-voorzitter van ZLTO afdeling Tholen spreekt zelfs van een “zeer gerichte actie”. Ook in Noord-Brabant zijn er al vele GPS systemen verdwenen. Een serieuze schadepost, aangezien een GPS systeem al snel twaalf- tot vijftienduizend euro kost.

Vandaar deze vraag:

De politie heeft te weinig aandacht voor diefstal van GPS-systemen

Mestoverschot is de schuld van de boer zelf

Er zijn wel eens politici die uitspraken doen waar wat mee te doen is. Zo zei Martijn van Dam, oud-staatssecretaris, dat melkveehouders zelf verantwoordelijk zijn voor de pijnlijke en gedwongen inkrimping van de veestapel. Hij zei dat tijdens het radioprogramma Vroege Vogels op NPO Radio 1.

Zit daar een kern van waarheid in?

Boeren hebben zelf schuld aan het mestoverschot.

Weidegang naar 80% in 2020

Eén van de laatste dingen die oud-staatssecretaris Martijn van Dam heeft gedaan betreft de weidegang. Hij heeft het rapport ‘Maatregelen om weidegang te bevorderen‘ naar de tweede Kamer gestuurd. De bedoeling is om er voor te zorgen dat in 2020 80% van de melkveebedrijven weidegang toepast. In het rapport worden 6 voorbeelden gegeven op basis van uitvoerbaarheid, haalbaarheid en termijn.

Wat vind jij van dit plan?

De weidegang verhogen naar 80% in 2020 is...

Vorige artikel